Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolecine nad lopatico

bolecine nad lopatico

Pozdravljeni!

Ze dlje casa opazam, da me nenormalno boli predel med levo lopatico, vratom in ramo. Ne vem, kako se temu delu sploh rece. Boli me, ce npr. sedim in berem ali pisem, ce opravljam gospodinjska opravila, pri katerih sem v podobni drzi kot za pisalno mizo – da je glava rahlo sklonjena naprej, torej neka prisilna drza. Takih “rahlo naprej” polozajev ne zdrzim zaradi bolecin na omenjenem predelu.
V zadnjem tednu sem opravljala precej tezko fizicno delo, pri katerem sem nosila tezke predmete. Zdaj so bolecine stalne (prej me je bolelo samo v doloceni drzi) in res hude. Na dotik je predel zelo bolec, medtem ko je na desni strani (nad desno lopatico) vse vredu.
Sicer kaksnih zdravstvenh tezav nimam, nikoli nisem imela zloma ali hujse poskodbe. Stara sem 30 let.

Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!

Sara

Spoštovani!

Stanje, ki ga opisujete, je verjetno posledica “tendosinovitisa”, kar pomeni vnetja tetiv in sklepne ovojnice. Gre torej za dražeče in boleče vnetje narastišč mišic (tetiv) in ovojnic. Svetujemo počitek in jemanje protivnetnih zdravil (nesteroidni antirevmatiki). Nekaterim pomaga masaža z ledom. Če gre za zelo hude bolečine, se včasih odločimo za “blokado” v ramenski sklep, ki jo izvede specialist ortoped.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close