Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolecine na levi strani

Bolecine na levi strani

Spostovani g. doktor,

ze pred casom sem vam pisala in ste mi prijazno odgovorili na moje takratno vprasanje.

Zopet sem v dilemi in potrebujem vas nasvet. Pred 10 dnevi sem se vrnila iz daljsih pocitnic na juzni polobli. Po prihodu domov sem zbolela (prehlad, vrocina, kaselj) in sem bila doma nekaj dni. Ko sem prisla k sebi (zdravnik pravi, da imam brohitis) sem zacela obupno kasljat. Najprej sem izkasljevala, potem pa se je to umirilo in zacel se je suh kaselj.

Obup, kajti, pred 3 dnevi me je zacelo boleti na levi strani reber. Predvsem me boli, ko se naslonim na naslonjalo ali v avtu, ko se dotaknem dolocenih mest spredaj in zadaj (v visini reber). Bolecina ne sega v trebuh ali globje pod rebra. Predvidevam, da je vse to zaradi tega obupnega kaslja, pa vendar me zanima kaj bi to lahko bilo.

Zdravnik mi je predpisal hiconcil kapsule, ki seveda niso pomagale. Potem pa sem pricela jesti fulcodin (nisem prepricana kako se tocno napise), pa vendar so rdece kapsule 10 mg. Jem jih zjutraj in zvecer, mene pa tako obupno boli, da poleg jem tudi naklofen duo zaradi bolecin. Mazem se z raznimi kremami pa vendar, bolecina ne pojenja.

Ali svetujete, da moram nazaj k zdravniku ali naj pocakam, ce bo bolecina le ponehala. Glede na to, da so ambulante polne bolnih ljudi ne bi rada sla zopet tja; vendar ce bo potrebno bom storila tudi to.

Ali je se kaj takega, da bi mi omililo to bolecino kajti vedno bolj postaja neznosna in niti v sluzbi, ne najdem ta pravega polozaja.

Res vam bom hvalezna za nasvet.

Zelim vam lep dan in prijetne prihajajoce praznike.

Lori

Spoštovani!
Bolečine v prsnem košu, ki se pojavijo po daljšem kašlju so dokaj pogost pojav in so ponavadi vezane na globok vdih, premikanje… Stvar običajno mine sama, do takrat pridejo v poštev zdravila proti bolečinam (kot je vaš naklofen, ob rednem nekajdnevnem jemanju običajno zadošča že paracetamol – lekadol), mazanje verjetno tu ne bo imelo večjega učinka. Antibiotik ni pomagal, ker je bila zadeva verjetno virusnega in ne bakterijskega izvora. Verjetno ste jemali še pholcodine, ki je zdravilo za blaženje kašlja (torej naj bi kašljali manj), ne vpliva pa na samo trajanje bolezni. Žal se kašelj po prebolelih prehladih zaradi preobčutljivosti – preodzivnosti v dihalih, lahko vleče tudi več tednov.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close