bolečine- mravljinci
Dober dan,
naj vam predstavim svoj problem in prosim za vaše mnenje oz. če je moj primer primeren za obravnavo v vaši ambulanti.
začelo se je nekega jutra z mravljinci v obeh rokah ( prsti na rokah + dlani). Mravljinci so bili boleči in so trajali skozi cel dan. naj povem, da me je pred tem bolelo tudi pod levo lopatico, vendar bolečina ni bila neznosna.
Ker se stanje po 14 dneh ni umirilo me je osebni zdravnik poslal na emg zgornjih okončin – na preiskavo še čakam.
Po cca. 5 tednih so se mravljinci zmanjšali ( so pa še prisotni), pojavile pa so se druge težave:
– močna bolečina pod lopaticama
– mravljinčenje v nogah, ki sega tudi do pasu ( to je še bolj intenzivno, ko premaknem vrat naprej- brado približam prsim)
– istočasno so se pojavile tudi bolečine v trtici in obeh ritnicah ( tudi občutek odrevenelosti)
– spremlja pa me tudi slabo počutje in bolečine v hrbtu ( mravljinčenje in bolečine ponoči niso pretirane in spim lahko dokaj normalno)
Naj omenim, da delam cca. 8-9 ur na dan z računalnikom – sedeče delo.
Prosim za vaše mnenje ali gre v mojem primeru morda za težave, ki izhajajo iz hrbtenice ali naj težave iščem drugje. Naj grem nazaj do osebnega zdravnika ( glede na to da so se pojavile nove težave) ali najprej počakam na EMG ( čakalne dobe pa so dolge cca. 3-4 mesece).
Hvala in lep dan.
Pozdravljeni,
na podlagi opisa vaših simptomov s precejšnjo gotovostjo predvidevam, da gre za spazem mišic ramenskega sklepa, do katerega prihaja zaradi draženja enega od živčnih pletežev v predelu hrbtenice. Glede na to, kam se selijo simptomi, gre verjetno za prostor med zadnjim vratnim in prvim prsnim vretencem (C7-Th1). Priporočam, da opravite RTG slikanje vratne hrbtenice in prehod med vratnim in prsnim delom. S slikami se naročite na pregled v eno od naših ordinacij. Imamo veliko izkušenj z zdravljenjem podobnih simptomov, zdravljenje v večini primerov zelo uspešno.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Dober dan,
najprej hvala za vaš odgovor.
Naj povem, da moje težave še vedno prisotno oz. se stopnjujejo. Bolečini pod levo lopatico ( ki se nadaljuje proti prsim) so se sedaj pojavile še bolečine v obeh rokah, ramah. Mravljinčenje v rokah in nogah je še vedno prisotno – to se poveča če nagnem glavo naprej – približam brado prsim. Zaradi mravljinčenja sem obiskala nevrologinjo, ki me poslala na MR vratne hrbtenice in MR glave po protokolu za MS.
Medtem pa sem dobila tudi RTG izvide vratne hrbtenice v dveh projekcijah.
Zravnana vratna lordoza.
Minimalno nakazana kifotična angulacija na C4-C5.
Intervertebralna hondroza segmenta C6-C7.
Lahka naplastitev posteriorno na C5-C6.
IN
RTG lumbalne hrbtenice v dveh proj.
RTG L/S prehoda v str. proj. ciljano.
Del S-aste deviacije.
Zmerna intervertebralna hondroza segmenta L5-S1 z začetno spondilatrozo.
Prosim za vaše mnenje ali moje težave izvirajo iz hrbtenice ali pa bi bilo lahko kaj drugega – MS.
Hvala in lep dan
Pozdravljeni,
izvid MRI kaže na spremembe, ki sem jih predvideval v prejšnjem odgovoru, vezano na vaše simptome. Največja sprememba v vratnem delu je prisotna na področju med 4. in 5. vretencem (C4-C5), kjer leži izstopišče pripadajočega živca C5 in povzroča težave v predelu ramena. Prav tako so prisotne spremembe v spodnjem delu vratu (C6-C7), ki povzročajo simptome, ki jih opisujete. V ledvenem delu so prisotne zmerne obrabne spremembe, katerih simptome prav tako lahko uspešno lajšamo oziroma zdravimo s tehnikami manualne medicine.
Priporočam, da se naročite na pregled v vam najbližjo ordinacijo, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,