Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine, mravljinčenje v levi roki in nogi

Bolečine, mravljinčenje v levi roki in nogi

Spoštovani
Pred tremi leti so se mi pojavili mravljinci v levi nogi, od danes na jutri, ki od takrat niso prenehali, pred tem pa jih nisem poznala. Pred dvema letoma so se v blažji obliki pojavili še v levi roki in še trajajo ter se počasi stopnjujejo. V nogi so se tekom treh let razvile tudi bolečine, v zunanjem kolčnem predelu, deloma v zadnjici, po zunanji strani stegna, zunanji in zadnji strani meč, ter v peti in stopalu.
V tem času sem opravila MR vratne in ledvene hrbtenice, ki sta pokazala manjše spremembe, vendar ortoped izključuje nevrološke motnje. EMG noge pa je pokazal okvaro živcev in pripadajočih miotomov po levi nogi proksimalnega izvora.
Kljub fizioterapevtskim vajam, ki sem se jih naučila in jih redno delam, se moje bolečine v nogi ne popravijo, kvečjemu se postopoma slabšajo.
Menite, da bi masaža trigger točk lahko imela pozitiven učinek?
Hvala za odgovor in obilo uspehov in zadovoljstva pri vašem delu,
Tadeja

Pozdravljena, Tadeja!

Glede na opisane simptome in izvide EMG gre najverjetneje za draženje živčne korenine zaradi protruzije diska. Če je temu tako, navadno pomagajo manualne tehnike v kombinaciji s trigger point terapijo. Izjemnega pomena pa je, kako se držite doma, kako sedite, stojite, kako se prepogibate…saj s tem lahko pospešite rehabilitacijo ali pa jo zavirate.

New Report

Close