Najdi forum

Bolečine med lopaticama

Pozdravljeni!

Od drugega poroda pred 3,5 leta imam vse hujše bolečine v hrbtu, med obema lopaticama . Kot bi imel nekaj pekoče napeto in pritrjeno na lopatici. Predvidevam, da je vzrok dolgotrajno dojenje ( do 17 meseca, večkrat dnevno, otrok je bil seveda vse težji, hkrati pa zase nisem poskrbela v smislu aktivnega ukvarjanja s telovadbo). Bolečine v hrbtu so stalne, se pa izrazito stopnjujejo ob fizičnem naporu- če sem npr. cel dan na nogah in opravljam razna gospodinjska dela . Zasledila sem , da obstaja kronično vnetje hrbtne mišice in pomislila, da imam to. Občutek imam namreč, da me boli mišica, saj mi prija masaža tega dela, ki pa le trenutno pomiri bolečino. Najboljši je vsaj polurni počitek, ki je sedaj po nekaj urah dela postal že nujen, saj enostavno ne morem biti več pokonci. V službi pretežno sedim za računalnikom
Najbolj mi ustrezajo vaje za raztegovanje, čeprav neke učinkovite telovadbe še nisem odkrila.
Kaj pravite, sem zrela za zdravnika in fizioterapevta, ki mi bo svetoval kako naj telodim ali priporočate kaj drugega? Predvsem pa, kaj mislite, da me muči?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Tina

Vsekakor ste zrela, da pridete k meni na pregled. Mislim, da ne gre za kronično vnetje, vendar moram vas pregledati.
Vaje si ne smete izbirati sami, kašne so lahko celo škodljive.
Po pregledu bova videla, ali je potrebna terapija ali pa bo dovolj, da vam dam ustrezne vaje za razgibavanje.

Lep pozdrav,

New Report

Close