bolečine in težave
Spoštovani,
Pred 2 mescema sem imal lažjo prometno nesrečo, pri tem nisem utrpel nobenih vidnih poškodb, tudi bolečine nisem začutil nobene. Opravil sem RTG vratne hrbtenice naknadno tudi CT vendar je bilo vse v redu.
Težave pa so se začele kakšne 3 dni po nezgodi in sedaj še trajajo;
-začelo se je z mravljinčenjem podplata leve noge od pete do prstov in mravljinčenjem dveh prstov na levi roki;
-nato se je temu pridružila bolečina pri sedenju, katera poteka po zadnji strani leve noge od ritnice do kolena, zraven se je pojavil tudi občutek omrtvelosti in trde noge, skratka videl sem pri hoji, da me noga najbolje ne uboga, bolečina se je čez čas prestavila vse do podplata,
– s tem se je pojavila tudi bolečina od rame desne roke do dlani in sicer na zadnji strani roke, roka je dobila podobne občutek nogi in sicer otrdelost(kot da bi narahlo zaspala) v dlaneh se je pojavil občutek elektrike(mravljincev) bil je zelo čuden občutek npr. če sem kakšno stvar prijel oz podrgnil z roko po kakšni tkanini itd.
-nato so se bolečine in občutki izmenjevali en dan roka nato noga in obratno, občutek elektrike v dlani je popolnoma izginil in tudi občutek otrdelosti v roki in nogi je nekako izginil, bolečina pa ostaja,
-pojavili so mi krči v v dlan(prste) leve roke in zgornjo stan stopala leve noge ti še trajajo in so niso stalni so pa zelo pogosti, najbolj zjutraj,
-zasledil sem tudi večdnevno mravljinčenje po vrhu glave, v predelu sedala in tudi v predelu desne lopataice, ti občuti so nekako izveneli,
-bolečin med spanjem nimam tudi kakršnih koli bolečin v predelu hrbtenice nisem zasledil, občutki pri hoji so dosti boljši, ostali pa so krči, mravljinčenje levega stopala, bolečina v stegnju in roki,
Izvidi travmatologov ne kažejo na kakšno poškodbo, omenjena je bila le možna nategnitev spinalnih živcev.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Mito123
Iz vašega pisma težko razberem, kaj bi lahko bil vzrok vaših težav, saj gre za eventuelno kombinacijo s poškodbo. Vse kaže na ratdražitev avtonomnega živčnega sistema v prsnem delu hrbtenice, vzrok pa bi morda ugotovil na pregledu.
Lep pozdrav,