Najdi forum

bolečine in mrtvenje delov telesa

Pozdravljeni.
Pišem v imenu očeta…
Skozi celo leto veliko dela (vinogradi, obnova hiše, …) in zdaj, ko se je delo malo umirilo, so izbruhnile težave…
1. Mrtvenje leve noge (od kolena proti stopalu, najbolj podplati in prsti na nogi). Je bil na slikanju hrbtenice in piše, da mu malo stiska živec, vendar ga zelo moti.
2. težave z vratnim vretencem (bolečina, ki se širi od vratu proti glavi, za ušesom, glavoboli, vrtoglavice, slabšanje vida).
3. mrtvenje desne roke (prstanec in mezinec).
4. ima pa težave tudi s ščitnico, uravnava s tabletami.
Le po Vas prosi za odgovor in “pomoč”, obrnil se je že na osebnega zdravnika, ampak to za njega ni nič posebnega, oče (ni navajen bolečine, nikoli jemal tablete proti bolečinam) pa nori doma…
Hvala Vam
Lp
Ivana

Pozdravljeni,

simptomi vašega očeta, ki jih opisujete, so vsekakor posledica sprememb v hrbtenici. Otopelost noge je posledica sprememb v vratnem delu hrbtenice, v kolikor slike kažejo na “stisnjen živec”, je to lahko sprememba, ki pozroča zelo močne bolečine, ki jih je potrebno obravnavati. Protibolečinska terapija v obliki zdarvil v tem primeru pomaga le določeno obdobje, ne vpliva na vzrok, s seboj pa prinaša tudi številne stranske učinke.
Težave v zgornjem delu od vratu proti glavi, ki jih spremljajo vrtoglavice, nespečnost pa tudi težave z otopelostjo roke, so posledice sprememb v vratnem delu. Četudi spremembe v vratnem delu v večini primerov ne povzročajo tako izrazito močnih bolečin kot spremembe v ledvenem delu, pa so lahko še bolj moteče, saj s seboj prinašajo vrtoglavice, nespečnost itd.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere, v povprečju se glavni simptomi ozdravijo v ciklusu 4-6 terapij. Za natančen nasvet glede možnosti zdravljenja pa je potrebno opraviti klinični pregled, na katerega prinesete tudi medicinsko dokumentacijo, s katero razpolagate (izvide in slike).
Pošiljam vam povezavo do kontaktnih informacij ordinacij za naročanje: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close