Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečine in mravljinčenje v rokah

Bolečine in mravljinčenje v rokah

Pozdravljeni.
Stara sem 42 let. Že več let imam bolečine in mravlimčenje po prstih leve roke, sedaj pa se je pojavil simtomatika tudi na desni roki. Od mravljinčenja se včasih prebudim tudi preko noči.Naj povem, da v službi opravljam kar precej naporna dela, kjer sem zaposlena in sicer od vijačenja z vijačnikom do dvigovanja težkih bremen (8 kg).
Bila sem že na več pregledih in raznih slikanjih a pravega vzroka še vedno niso našli, da bi pričeli z zdravljenjem. Težave pri meni pa se stopnjujejo in iz dneva v dan slabšajo. Ravno danes sem bila na pregledu pri plastičnm kirurgu in dobila sem naslednje izvide:
Bolnica je večkrat opravila EMG kjer ne ugotavljajo SZP ugotavljajo pa radikulopatijo C7 levo.
ST:leva roka: hipestenzija prvih treh prstov in palmarnega trikotnika, pozitiven je Tinelov znak nad zapestjem in oba Phalenova znaka že po nekaj sekundah. APB je še dobro razvit in močan. Obrat glave v levo stran izzove parestezije v prstancu.
Desno: simptomatika podobna kot na levi roki, tudi obrat glave v desno izzove parestezije prstanca.
Diagnoze: G560 SYNDROMA CANALIS CARPALIS BIL, M541 COMRESSIO RADICIS C7 BIL.
Malo sem se kar obširno razpisala, pa upam da mi vseeno odgovorite. Zanima me vaše mnenje in nasvet za kar se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!
V diagnozi opisujejo sindrom zapestnega prehoda (SZP) na obeh rokah (G560 SYNDROMA CANALIS CARPALIS BIL), čeprav na preiskavi prevajanja živca v tem delu ne opažajo nenormalnosti (EMG). Druga diagnoza (M541 COMRESSIO RADICIS C7 BIL) pomeni utesnitev 7. živčne korenine (v vratnem predelu). Omenjena znaka (Phalenov, tinelov) ki sta pri vas pozitivna sta pozitivna pri utesnitvi živca v zap. prehodu. Verjetno bi bilo najbolje z izvidom k nevrologu.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close