Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk bolečine in izcedek

bolečine in izcedek

stara sem 24 let in imam otroka starega 3 leta. dojila sem jo dve leti brez težav in tudi brez težav nehala.tako da ne dojim že skoraj leto in pol. ze dva tedna imam v levi dojki neprestano neprijeten občutek včasih špikanje in bolečina gre v ramo, roko in na hrbtno stran.danes sem si stisnila bradavico in je priteklo kar veliko prozorno rumene tekočine kot olje in sesirjeno mleko. nato sem stisnila se desno, ki me nič ne boli in je tudi pritekla ista tekočina.bila sem samo pri osebnem zdravniku. še pred bolečinami in je krvna slika pokazala zelo zvišano sedimentacijo nad 50. zanima me če me mora zelo skrbeti in kako nujen je pregled.imam se namen naročiti pri ginekologinji. razmišljam pa tudi o samoplačniškem pregledu breastscan in me zanima kakšna je čakalna doba, ker me zelo skrbi in bi rada čim prej izvedela za kaj gre.
hvala za odgovor.
mija

Ni vam potrebno preveč skrbeti, se pa vsekakor opazujte. Očitno so mlečne žleze še vedno do neke mere aktivne – to se lahko dogaja še kar nekaj časa po zaključenem dojenju. Pazite na bolečine, če bi se stanje poslabšalo ali bi dojka postala vroča, takoj do zdravnika. Zastajanje tekočine lahko pripelje tudi do vnetja tkiva dojke, zato je pregled pri zdravniku v takem primeru potreben. Na ginekološkem pregledu se posvetujte tudi z ginekologom. Opazujte menstruacijo (rednost, intenzivnost, PMS) in mu jih, če opazite določene spremembe, zaupajte.
Metoda BreastScan je kot preventivna metoda smiselna. Čakalna doba je odvisna tudi od vaše menstruacije, zato je najbolje da pokličete v ordinacijo, kjer vam bo sestra izbrala primeren datum za pregled.

New Report

Close