Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Parodontologija Bolečine in gnojenje

Bolečine in gnojenje

Spoštovani,

zanima me čudno stanje, ki ga ima mama v ustih. Zapisano je povsem laično, upam, da dovolj razumljivo.
Zgoraj levo ima od junija 2007 “nataknjenih” 5 zob. Leto dni nazaj jo je pričela boleti petica, bolečino je spremljalo gnojenje, zadah in pekoč jezik. Zobozdravnica ji je zob odprla in vanj dala zdravilo, zraven je dobila tudi Amoksiklav. Stanje se je za kratek čas izboljšalo, potem pa so se znova pričele pojavljati bolečine in pripadajoče nevšečnosti. Zob je bil slikan, vendar na slikah ni videti nepravilnosti oz. vzroka omenjenih težav. Nekajkrat se je vrnila do zobozdravnice, vendar jo vedno odpravi z besedami, da je vse v redu, da si je potrebno umivati zobe in, da to boli kvečjemu od zobnega kamna. Ker si zobe redno čisti in nima ne časa ne volje, da se vedno znova vračala, si bolečine lajša z vsakodnevno uporabo Biosinhrona. Vendar pa je uporaba le-tega mogoča le določen čas, nato je potrebna prekinitev. In tisti čas jo začne poleg zadaha, gnoja in pekočega jezika še neznosno boleti.
V tem trenutku ne ve, ali bi jo moralo skrbeti ali ne, dejstvo pa je, da je omenjeno stanje zoprno in ob bolečinah naravnost neznosno. Ali lahko prosim svetujete kaj ji je storiti oz. na koga naj se obrne po pomoč?

Za vaš odgovor še že vnaprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

kjub temu, da ste mamine težave natančno opisali, je brez kliničnega pregleda in analize rentgenskega posnetka nemogoče ugotoviti vzrok težav. Z gotovostjo lahko rečem le, da z zobom ni vse uredu. Težave so lahko posledica patoloških procesov v zobu, kar zdravijo specialisti endodontije, ali ob zobu, kar zdravimo parodontologi. Glede na to, da ima mama težave tudi s pekočim jezikom, predlagam, da se obrne na specialista parodontologa, ki jo bo po potrebi napotil k specialistu endodontije.

Lep pozdrav, am

New Report

Close