Najdi forum

Bolečine hrbet

Pozdravljeni –

pred dvema mesecema so se mi začele pojavljati želodčne težave. Če sem se priklonila ali ležala, me je večkrat zgrabil krč v področju žličke. Včasih je bolečina trajala tudi cel dan, običajno pa le kratek čas, nekaj sekund do minut. Imela sem tudi občasne bolečine v želodcu.

Čez nekaj dni se je začela pojavljati tudi bolečina v hrbtu, v višini želodca.

Takoj sem prenehala jesti zvečer, pazila ne hrano (nič sladkega, alkohola, moke…), jedla zelo lahko prebavljivo hrano… Situacija se je izboljšala.

Sedaj je ostala le še bolečina v hrbtnem predelu. Je v višini želodca oz. se nahaja še dodatno malce bolj levo. Bolečina se čez dan stopnjuje in je do večera že zelo močna. Zjutraj je ponovno vse OK.

Opazila sem, da se bolečina poveča po jedi (kakšnih 20 minut po jedi). Zato po 17.uri več ne jem, da se bolečina do jutra poleže.

Zanima me, kaj mi svetujete oz. kaj bi lahko bil vzrok takšnega tipa bolečine. Priznam, da me je strah, še bolj pa strah vseh preiskav, na katere bi morebiti morala iti. Če bi morala na krvne preiskave, kaj naj pregledaljo (to sprašujem namreč zato, ker imam osebnega zdravnika, katerega moram prositi in mu točno povedati, kaj bi rada – bila sem že pri njemu s temi težavami, pa je rekel, da so psihološkega izvora).

Sicer sem bila vedno zdrava in tudi sedaj nimam drugih težav. Prehrana – pretežno vegetarijanska. Morda le prehiter način prehranjevanja. Stara sem 35 let.

Spoštovana!

Žal ne obstajajo krvne preiskave s katerimi bi lahko rešili vaš problem. Ponavadi rutinsko odvzamemo kri za določitev hemograma, elektrolitov, amilaze,lipaze in hepatograma. Z omenjenimi preiskavami lahko ugotovimo slabokrvnost, vnetje trebušne slinavke ali posumimo na bolezni jeter in žolčnika ter žolčnih poti. Lahko so izvidi negativni, vi pa imate lahko rano na želodcu in dvanajstniku. Le to lahko vidimo le s pomočjo endoskopske preiskave-gastroskopije. Če hujšate in imate opisane bolečine je koristno opraviti še UZ trebuha za izključitev bolezni trebušne slinavke.
Lahko pa si pomagate tudi sami in sicer si v lekarni lahko kupite bodisi Ortanol 10 mg ali Ultop S 10 mg ali pa Ranital 75 mg. Če težave po 14 dneh ne bodo popustile, je potrebno opravite vse potrebne preiskave.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close