Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine grla-hripavost-nosečnost

Bolečine grla-hripavost-nosečnost

Spoštovani!
Sem v 6.mesecu nosečnost in imam že od začetka nosečnosti težave z grlom. Prve mesece so bile rahle bolečine predvsem zjutraj, čez dan je bilo stanje normalno. V 13.tednu sem jemala amoksiklav zaradi težav z ledvicami in tudi težav z grlom med tem časom ni bilo, nato pa so se zopet začele. Najprej rahlo (samo zjutraj), potem vse močneje (tudi čez dan), ponoči pa sem se zaradi bolečin zbujala na 1-2 uri.Po Hiconcilu (pred 14 dnevi)(naj bi bil prehlad) se je stanje izboljšalo, proti koncu jemanja (10 dni) pa so se zopet pojavile bolečine grla (zjutraj). Poleg tega pa tudi dopoldanska hripavost. Na bolniški sem že 10 dni, vendar se mi stanje ni kaj bistveno izboljšalo. Poleg tega imam tudi napade suhega dražečega kašlja. Čez dan imam pogosto občutek tujka v grlu oz. občutek “hrapavega” grla. Vročine nimam. Imam alergijo na pršice in rahlo astmo. Pred leti so mi ugotovili manjše vozličke na glasilkah.
Prebrala sem, da nosečnice pogosto muči želeočni refluks, ki bi bil lahko kriv za moje težave. Kislina se mi ne dviguje. Ali je možno, da so opisani znaki vseeno od tega, čeprav se mi hrana ne vrača nazaj oz. jaz tega ne občutim?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Mina

Spoštovani!

Kot ste omenili na koncu vašega pisma, je vzrok vaših težav najverjetneje želodčno-žrelni refluks. Več o njem si lahko preberete v večjem članku na to temo:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=158&i=120&t=120

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close