Najdi forum

Bolečine

Zanima me, kaj bi svetovali mlademu pacientu, ki je eno leto po trojnem zlomu gležnja, ki ima še kar dobro gibljivost, vendar mora še vedno redno jemati protibolečinske tablete, saj ga skozi boli. Izvidov raznih preiskav nima, saj ga operater nanje ni nikoli napotiv, saj naj bi se zlom zarastev v dobrem položaju, to se je videlo na RTG, ki je bil posnet pred pol leta, drugih izvidov pa nima. Denarja za MR nima. Ali bi mu lahko pomagalo,če bi mu odstranili OS material. Ali odstranjujejo material kar tako na slepo ali prej preverijo, kaj bolečine povzroča.?Na otip noge bolečin nima. Se pa te pojavijo pri gibanju (hoja). Bolečine ima predvsem na notranji strani gležnja.

Spoštovani!
Svetujem opraviti RTG gležnja, nato odstranitev OS materiala in nato ko bo material odstranjen še MR preiskavo, da se oceni sama obraba gležnja, ki se po takem zlomu čez čas ponavadi razvije.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close