Bolecine
Spostovani,
zaradi nedefiniranih bolecin v hrbtnem delu nekje v visini prsi in tiscanja pod zlicko, so mi opravili UZ abdomna in bi naj bilo vse OK. Gastroenterolog mi je po gastroskopiji, ki je sicer pokazala “stevilne akutne erozije” je rekel, da mi predlaga endoskopski UZ, da bi videli, ce ni morda tezava v kaksnem zolcnem vodu, kar se z UZ menda ne vidi.
Kri sem imela v redu, razen bilirubin celotni je bil 23 (meja 17). Direktni je bil 4 (meja 5). Ali mi lahko prosim poveste, kaj pomenita ta dva parametra? Sedimentacijo sem imela 3, levkocite 7.5, CRP pod 5.
Hvala Vam za odgovor,
Kaja
Spoštovani!
Bilirubin je tako neznatno povišan, da se ne da nič sklepati. Še po piku komarja je lahko višji. Če se težave z želodcem ob predpsianem zdravljenju ne bodo umirile, potem bo najbrž treba opraviti predlagnae preiskave.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spostovani,
>Če se težave z želodcem ob predpsianem zdravljenju ne bodo umirile
Umirile ali popolnoma izginile? Umirile so se, izginile pa niso, zato sprasujem. Ali lahko zelodec nagaja se dolgo po tem, ko z zdravili zakljucis (ce prav razumem, da pozdravis najhujse vnetje) zaradi nemira in zivcnosti?
Hvala,
Kaja
Hm. Ampak vec kot 8 tednov pa v zdravilih pise, naj se ne bi jemala. In meni tudi nic kaj prevec ne “disijo” – obcutim namrec stranske ucinke neke cudne zalosti (depresije?, kot je navedeno v navodilih), ki je se nikoli do sedaj nisem obcutila. Poleg tega me kar motece bolijo hrbtne misice.
A potem naj bi se terapija vseeno nadaljevala?
(Zdaj bom pa nehala 🙂 Hvala Vam za vse odgovore – res ste od sile! 🙂
Kaja
Spoštovani!
( tednov piše zato, da ljudje kljub še vedno prisotnim hudim težavama ne bi jedli ta zdravila mesece in mesece, ne da bi se posvetovali z zdravnikom. To velja še posebno za tiste, ki v zadnjih letih niso imeli narejene gastroskopije.
Razpoloženje in bolečine bodo prej od skrbi in dvigovanja po porodu.
Lahko jemljete tudi po eno tableto na dan.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik