Bolečine
Spoštovani,
Že sedmo leto trpim za bolečinami v vratem predelu.
Na kratko.
40let, 175cm, 75 kg, sedeče delo – pc
začelo se je l.2005 z močnim ”heksenšusom” – brez posebnega razloga. huda bolečina je v nekaj dneh ponehala, bolečine v vratu pa ostale.
Ti napadi heksenšusa se ponavljajo npr. 2-3 x letno. Takrat je bolečina res grozna, pekoča, gibanje vrata je močno omejeno, boli do predela lopatic.
Ko stanje ni akutno pa me boli, ko obračam glavo v katerokoli stran. Prav tako ni več prave gibljivosti.
Poleg tega čutim mravljinčenje rok – v prstih – vsako noč se velikokrat prebudim. Roke mi mravljinči tudi, ko delam določene gibe (npr. lupim krompir, sesam, plavam prsno…).
Hodim na masaže take in drugačne, nič ne pomaga. Delam vaje za vrat….
Pred nekaj leti sem potožila zdravnici – slikala mi je vrat. Ni bilo večjih posebnosti, razen, daje en vretenec nekoliko ”izmaknjen”. Nič hujšega. Odpravila me je z vajami za vratt in rekla naj grem na kakšno masažo, da omehčam mišice, da so napete.
Stanje se mi zdi vedno slabše. Zdaj je celo že tako, da če globoko vdihnem, čutim bolečino zadaj v zg. delu hrbtenice.
Sprašujem se, ali je kakšna možnost, da bi v življenju še živela brez bolečin?
Včasim me je prav strah pomisliti, kako bo, ko bom starejša.
Vsi mi pravijo, naredi nekaj zase, jaz pa sploh ne vem več kaj naj storim. Stresu se ne morem izogniti, je pač del moje službe, trudim se za gibanje (sicer ga je premalo), za razno razne masaže in terapije sem porabila že goro denarja (McKenzie, Baumowa,….)
Ravno se odločam, da bi šla spet z zdravniku in zahtevala eno celotno sliko, RTG, magnetno,….
Zelo vam bom hvaležna za nasvet.
Anja
Vsekakor so vzrok za težave spremembe v vratnem delu. Ni nujno, da se te spremembe vidijo na Rtg. posnetku, lahko gre le za napačno sodelovanje mišic, ki motijo prekrvavitev (mravljinčenje), kar na rtg. ni vidno.
Oglasite se na pregledu, videli bomo, če je potrebna tudi slika vratnega dela in ugotovili vzrok težav in kako jih sanirati.
Lep pozdrav,