Najdi forum

Bolečine

Spoštovani,

na Vas se obračam s prošnjo za vaše mnenje.

Stara sem 26 let. Do sedaj večjih težav z zdravjem nisem imela, prehranjujem se redno in zdravo, ter tudi skrbim za redno telesno vadbo.
Edino, kar mi nagaja že nekaj časa so težave z želodcem. Pred leti sem že jemala Ultop, ki mi ni pretirano pomagal. Nekako sem se kar navadila živeti z bolečino v žlički in občasno napihnjenostjo, dokler se stanje v decembru ni občutno poslabšalo. Proti popoldnevu in večeru se mi je namreč trebuh zelo napihnil in postal izredno boleč.
V začetku januarja sem nato morala poiskati pomoč zdravnika, ker sem bila vse bolj slabotna in sem imela vseskozi občutek, da bom omedlela. Izvidi krvi so pokazali sidropenično anemijo. Kontrola krvi na blatu je bila pozitivna in danes sem opravila gastroskopijo, kjer je bila vidna odebeljena in pordela sluznica ter dva polipa na želodcu. Opravljena je bila tudi biopsija in sedaj moram počakati na izvide.
Med tem časom sem začela jemati tudi nadomestne tablete železa – sprva Retafer, po katerem mi je bilo neznosno slabo in nato Ferrum po katerem pa sem imela tudi bolečine v trebuhu in tako so mi v lekarni svetovali uporabo Floravitala, a se mi v zadnjih dveh tednih, kljub menjavam zdravil, nikakor ne umirijo hudi krči, katerim sledi driska. Počutim se iz dneva v dan slabše.
Sprva sem mislila, da so prebavne motnje povezane z jemanjem železa, vendar ga že od sobote nisem zaužila, a se nič ni spremenilo. Poleg tega sem tudi popolnoma brez apetita.

Mi lahko svetujete kako si lahko pomagam v tem času, ko čakam na izvide in ali morda veste za kakšno bolezen gre?

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam

Spoštovana!

Podobno sporočilo je pod imenom Anjika 005 (preberite si še odgovor na to sporočilo). Opravili ste gastroskopijo, kjer so vidne določene spremembe na želodčni sluznici, vzete so bile le biopsije želodčne sluznice, ni podatka, ali so bile vzete tudi biopsije iz dvanajstnika-le od tu odvzete biopsije so primerne za ugotavljanje celiakije. Tudi spremembe, ki so jih našli, ne pojasnijo sideropenične anemije.
Vsekakor bo potreben pregled pri gastroenterologu in dodatna diagnostika.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close