Najdi forum

Bolečine

Pozdravljeni!

Pred kakim tednom so se mi pojavile srednje močne (tope) bolečine v spodnjem delu trebuha in pa predvsem v križu. Spremljala jih je rahla slabost (in za njo kislina v želodcu), po skora vsaki jedi. Vedno sem imela probleme z črevesjem (krči ob mastni hrani,….) in želodcem ( kislina, spahovanje, zaprtost), vendar me še nikoli ni bolel križ, vsaj ne toliko časa-več kot en teden.
Prebava je neredna in v majhnem obsegu. Kot dodatno informacijo lahko dodam,da sem začela z novo službo,kjer imamo menzo,kjer je hrana zelo različna ( bela moka v vsah oblikah) od tiste ki sem jo kot študentka jedla doma (polnozrnato, veliko zelenjave, nobenega krompirja). Poskušam se ogniti nezdravi hrani,ampak mi vedno ne uspe.
Ali bi lahko te bolečine v križu pripisali kaki “blokadi” v črevesju?

Težave, ki jih opisujete, boste lahko obvladala z več gibanja, pitja več tekočine, predvsem vode, in uživanja manjših obrokov zdrave hrane. Ni se potrebno prehranjevati v menzi, če pa se že za to odločite, jejte solate in presno hrano. Pa veliko uspeha pri tem vam želim. Če se stanje v nekaj tednih ne izboljša, vseeno obiščite osebnega zdravnika.

Lep pozdrav!

Marija Štefančič Gašperšič, dr. med.

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close