Najdi forum

Spostovani,
prosila bi vas za mnenje na daljavo. Noseca sem, v zacetku 7.meseca.

Ze kaksne 3 tedne cutim obcutljivost zob na levi strani- skelenje (vseh zob po malem), obcutljivost na mrzlo in na ugriz (sestici oz. zoba z najvecjima plombama)… V soboto zvecer ko sem se ulegla, se mi je razvila kar mocna bolecina, ki pa je prenehala, ko sem ustala, po kaksnih 5ih minutah, in ko sem legla nazaj, se ni vrnila.
Vceraj zvecer (torek) pa so se razvile mocne bolecine – ko sem se ulegla, in vsakic sem morala ustati, in takrat je bolecina popustila. In tako celo noc. Zjutraj so se napadi bolecin pojavljali tudi ce sem stala oziroma sedela. Sla sem k zdravniku, ki mi je popravil en zob, naj bi bila luknjica med dvema zobema.. Sedaj je pa vse se hujse. Boli me cela leva stran, sploh ne vem kaj tocno. Imam napade bolecine, ki so hudi, nato pa pride obdobje popolnoma brez bolecim.. In ko boli , me boli tudi licnica na levi strani, pa levo spodaj celjust..-kot da je vse razboleno. IN bolecina nekako ‘navija’ , skratka obupno. In ta ‘napad’ je lahko usmerjen bolj v zgornjo celjust (boli se toliko bolje sedaj, po tem posegu danes)in vcasih v spodnjo – vsaj tako se mi zdi.
Cim se ulezem, se zacne bolecina stopnjevati, do mere, ko ne prenesem vec in moram ustati, vendar danes preneha veliko pocasneje kot vceraj. In pa pojavlja se mi, ne glede na to, ce lezim ali ne…
Jemljem paracetamol, ker drugega ne smem, in ne pomaga kaj dosti.

Ali mi lahko pomagate- kaj bi to lahko bilo ? Sem v tujini, kar vse se zakomplicira. In naj povem, da sem bila izpostavljena zadnje dneve kar veliko vetru in pa pihanju iz prezracevalnega sistema.

In pa pred 4imi meseci sem imela podobno obcutljivost, tudi z nekaj bolecinami, samo veliko manjsimi in so mi celo slikali vse 4 strani zob, pa niso videli nicesar.

Najlepsa hvala za odgovor.

Spoštovana ana x,

žal res pomoč na daljavo in verjetno dokaj pozno.
Ob branju vašega vprašanja mi je prišla na misel nevralgia n. trigeminusa, saj opisujete bolečine v zgornji, nato v spodnji čeljusti pa tudi v predelu ličnice.
Če gre za nevralgijo, potem pridejo v poštev blokade, kar pa izvajajo pri nas oralni oz. maksilofacialni kirurgi.

New Report

Close