bolečine
Lep pozdrav
Zdaj že četrtič moram iti k zdravnici zaradi poškodbe. Povedala sem ji da imam bolečine v zgornji točki trtice, v križu in v spodnjem delu trebuha vendar še ni nič ukrenila. Svetovala mi je naj še malo zavlačujeva. Zanimajo pa me vsi zdravstveni problemi in težave ob katerih je nujno potreben digitorektalni pregled, da bom vedela, če ga od zdravnice lahko zahtevam. Moja zdravnica je že zelo stara in ne ve zakaj imam težave jaz pa bi ji razložila vendar ji ne morem, če ne vem gotovih stvari. Za bolečine mi je dala kapsule Diclo Duo in kremo Naklofen gel. Prosila bi, če mi lahko res natančno opišete, kdaj se mora narediti digitorektalni pregled. Moja babica ima chronovo bolezen, moj stric polipe, moj dedek pa zlato žilo. Zanima me, če moram tudi jaz zaradi bolezni v družini opravit digitorektalni pregled. Ta pregled sem opravila pred enim letom in trinajstimi meseci. Zanima me, če je že čas, da opravim drugi pregled.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljena!
Po pravici povedano imam občutek, da eni izmed zelo osnovnih preiskav pripisujete veliko prevelik pomen. Pregled je le ena izmed številnih preiskav, ki vodijo do določene diagnoze in ni “univerzalni” pregled, ki razkrije vse bolezni črevesa in njegove okolice. Bolečine v trtici po poškodbi so lahko dolgotrajne in ne vem, kakšne podatke bi pri vas po že opravljenih preiskavah dobili še s rektalnim pregledom.
Lp.