bolečine
Lep pozdrav
Sem študentka in sem si pred enim letom in dvanajstimi meseci strla trtico. Šla sem na digitorektalni pregled. Zdravnik je opazil pato. gibljivost trtice, ki je boleča s 3-4 mm odmikov odlomkov. Ko sem padla sem imela na spodnjih hlačkah kapljico krvi. Moja diagnoza je feractura ossis coccygis. Zanima me kaj je za to ena diagnoza, ker je splošna zdravnica rekla, da je vse v redu če ne krvavim, nimam pogosto vročine in driske. Mene pa to močno skrbi saj se pojavlja težava. Vsak dan od kar sem naredila digitorektalni pregled me boli na desni strani pod rebri nato pa se bolečina razširi na celoten trebuh in je res intenzivna. Na blatu ne opažam sprememb ali krvi. Imam le neurejeno blato. Včasih me po obrazu oblije tudi mrzel pot. Od digitorektalnega pregleda sem zelo obupana in tudi psihično uničena. Sama nisem bila pripravljana na ta pregled stara sem bila 19 let. Po končanem posegu sem šla k psihiatrinji, da mi je predpisala tablete za živce Ritalin, ker tega preprosto več nisem mogla prenesti. Nisem se mogla učiti in ne spati. Dala sem tudi kri in vodo, ki sta pa bili čisti brez vidnih bakterij. Jaz ne hujšam ampak se vedno bolj redim. Hočem shujšati in se zelo trudim vendar ne morem. Vprašala bi če lahko gre za kakšno bakterijo ali kaj? Sama sem poskusila tudi z dieto, ki mi jo je dala zdravnica pust riž z jabolko in zeleni čaj, eno kuro sem preizkusila tudi tablete Dida, vendar mi ni nič pomagalo. Še vedno imam bolečine vendar se bojim ponovnega pregleda. sedaj sem prenehala jemati Ritalni in sem spet zelo živčna vedno sem v šoli v kotu sama, celo sramujem se svojega telesa in nočem z nobenim komunicirati. Zelo slabo tudi dojemam snov in sploh več nisem pri stvari. Prosila bi Vas če mi lahko svetujete kako bi težave odpravila in izboljšalo moje življenje in za kakšno diagnozo in težave gre in če je potreben pregled in kje. Zdravnik v splošni bolnišnici je rekel, da je vse v redu, da si bom opomogla in da naj pijem donat, kalcij in jem jabolka. Jaz pa nisem več sigurna. Opravičujem se za obsežno pismo in se že vnaprej zahvaljujem za odgovor.
Želim Vam Vesel Božič in Srečno novo leto.
Pozdravljena!
Če začneva s trtico: fractura=zlom ossis=kost(i) coccygis=trtica. Trtica je kost, ki je v telesu dokaj nekoristna in njen zlom običajno razen bolečin ne povzroča ujših zapletov, zagotovo pa nima vpliva na ostale omenjene težave, prav tako ne digitorektalni pregled, ki je zgolj pregled zadnjega dela črevesa s prstom in ne pušča nikakršnih posledic.
Verjetno ste že sama ugotovila, da so težave najverjetneje psihičnega porekla, zato ne gre pretiravati z novimi in novimi preiskavami za iskanje telesne bolezni, ki vam verjetno le poslabšale občutek, da ste resno bolni, a nihče ne ugotovi, kaj vam je. Glede na dokaj kompleksne težave, je povsem možno, da boste ponovno potrebovala tudi pomoč psihiatra in precej vztrajnosti, saj se taka izboljšanja ne zgodijo čez noč.
Koliko shujšamo ali se zredimo je odvisno predvsem od razlike med porabljenimi in zaužitimi kalorijami in kila maščevja pomeni 7000 kcal preveč ali premalo. Pogosto šele natančno beleženje vsakega pojedenega grižljajčka pokaže, koliko kalorij smo dejansko dnevno zaužili. Hujšanje je zahteven projekt in se ga boste lotili laže, ko si sestavite življenje in samopodobo nazaj. Čeprav se vam morda zdi, da je vaša teža tista, ki moti vaše komuniciranje z okolico, je to dejansko bolj (ne)samozavest, skozi katero vas ocenjujejo drugi.
Torej še enkrat: do zdravnika in vztrajanje pri obiskovanju, dokler ne pridete do pozitivnih rezultatov.
Lepe praznike tudi vam!
Lep pozdrav
Se Vam zahvaljujem za cimprejšen odgovor. imam bolečine v trtici in tudi v križu najbrž zaradi prekomerne telesne teže. Zanima me, če se dajo v lekarni dobiti kakšna vredu protibolečinska zdravila brez recepta. Sem asmatik, alergik in srčni bolnik pa me zanima kaj bi mi svetovali.
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav
Hvala za odgovor. k psihiatrinji sem prenehala hoditi, ker mi je Ritalin povzročil veliko težav. Imela sem driske, nisem mogla jesti, sem se potila in imela sem močne migrene celo bruhala sem. Psihiatrinja je trdila, da hodim brez veze k njej, če ne bom jemala teh tablet, ker mi drugih ne more dati. Pogovarjale sva se tudi o tem pregledu. Name je to res zelo psihično vplivalo. Večino preiskave sem tako prespala, ko sem se pa zbudila sem jokala. Po tej preiskavi sem še bila dva meseca doma. Pri preiskavi sem tudi povedala da me boli in da so pregrobi. zdravnik mi je tudi napihnil trebuh in mi noter šel z instrumentom in z iglo. Na koncu sem res občutila ostro bolečino šel je z roko znotraj in mi skupaj stisnil dve kosti. Ne vem, če bi še šla k psihiatrinji, ker mi tako ne more pomagati. Kaj mi svetujete vi? Sem zelo psihično uničena in vzkipljiva. Včasih vzkipim brez razloga in se znesem nad svojo družino tako ne morem več živeti. Probala sem jemati Persen pa nima kaj učinka nad mano. Prosila bi Vas če mi lahko priporočate tudi kakšno zdravilo za hujšanje ali za zmanjšanje želodca, ker ne morem shujšati in ne gre več tako dalje. Probala sem že veliko čajev in tablet za hujšanje in ven dala veliko denarja vendar brez uspeha. Nekaj takega mi predlagajte prosim, da bo viden uspeh. za bolečine, ki jih imam v trtici in križu jemljem lekadol vendar nič kaj ne pomaga.
že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljena!
Pri odgovoru prosim upoštevajte, da je terapijo mozno izbrati le po pregledu in v živo, glede na vse opisane težave se mi pa NE zdi, da je ritalin edino možno zdravilo. Vsaj po vašem opisu, bi prišla v poštev zdravila iz skupine antidepresivov. Te vam lako prepiše tudi vaš izbrani zdravnik, je pa res, da je smiselno navodila upoštevati, sicer je zdravljenje le tavanje po temi. To upoštevanje seveda ne pomeni, da morate brez besed prenašati vse nemogoče stranske učinke in težave, pač pa to, da se oglasite nazaj, poveste svoje morebitne težave z zdravilom in se pogovorite o možnih rešitvah ali morda zamenjavi.
Preiskava črevesa je vedno neprijetna in ni povzročila vaših sedanjih težav (te so se skrivale verjetno v vas že prej in so se le “oprijele” te preiskave kot opravičila za svoj obstoj).
O hujšanju bova laže kaj rekla, če mi zaupate vsaj telesno težo in višino, lahko še obseg pasu v višini popka.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav
Stara sem 20 let imam 70 kg, velika sem 1 m in 50 cm moj obseg pasu je 40 cm ne vem če sem prav merila v višini popka. Zdravnici sem že povedala glede težav z Ritalinom vendar mi je povedala, da antidepresivi ne pridejo v poštev za mene, ko sem srčni bolnik, asmatik in alergik, da edina zdravila so še Ritalin. Ne vem za kaj mi ni hotela predpisati antidepresivov, saj sem takrat prosila za njih.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vam želim prijeten dan.
Vaš indeks telesne mase je potem 31, kar ne predstavlja toliko povišane telesne teže, da bi bil smiseln in upravičen operativni poseg ali zdravljenje s tabletami (obseg pasu ste izmerili narobe, 40 je bolj vrednost za obseg stegna). Pomaga torej le več gibanja in manj kalorij. Čudežni shujševalni pripravki praviloma učinkovito hujšajo le denarnice. Odgovor je torej v dieti, najbolj učinkovita je praviloma tista, ki se je lahko držite in ni smselno pretiravati z omejevanjem kalorij. Težko si predstavljam, da bi lahko jedli pol leta le na vodi kuhan riž in jabolka.
Katero zdravilo bi bilo primerno, da se ne bi teplo z drugimi vašimi boleznimi je po netu nemogoče svetovati, tu bi bilo najbolje opraviti pogovor vsaj z osebnim zdravnikom.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav
Se zahvaljujem za odgovor. Res imate prav s shujševalnimi pripravki hujšajo samo denarnice. Vendar še vedno ne vem kako shujšati to je moj večen problem. Probala sem že vse diete vendar brez uspeha, ko sem se naveličala sem normalno jedla kot prej. Polastila pa sem se predvsem peciva, čokolad in bonbonov. Poskusila sem tudi pilotsko dieto pri kateri ješ samo klobase meso, sir jajca, hrenovke, zelenjavo in sadje, vendar tudi to ni bilo zame dovolj. Takrat sem izgubila 10 kilogramov nato pa sem zopet prišla na staro telesno težo, saj sem dobila spet poželenje po bonbonih, čokoladi, pomfriju, pecivu in po vsem kaj je najbolj škodljivo za zdravje. Operacija ne pride v poštev zaradi mojih bolezni bi pa prišle v poštev olja, tekočine ali tablete. Vendar me zanima, če poznate kakšno ime za zdravilo, s katerim bi lahko shujšala, ki bo tako delovalo kot Kinavino za povečanje apetita, ki res deluje.
Sem takšna, da sem celi dan v sedečem ali ležečem položaju. Ko pa bi se rada gibala pa me vse boli in se sploh ne morem pripraviti na to, da bi hodila ali telovadila, ker v hipu omagam.Tudi z nogami že imam težave in ven sem si vrgla tudi koleno.
Lahko rečem le, da če bi obstajalučinkovita zdravila ze prekomerno težo, ne bi imelo tričetrt sveta težav z njo, tako da še vedno prisegam na zdravo prehranjevanje, čeprav bi nam vsem pasalo, da bi shujšali brez muk. Tiste dieta s klobasami nikakor ne uspem povezati z zdravo prehrano.
Zagotovo boste lahko našli primerno telesno aktivnost zase in primerno sklepom (kolesarjenje morda?), vsekakor pa začnite zelo postopno, če ste telesno trenutno v slabši kondiciji!
Lep pozdrav!
Lep pozdrav
Zahvaljujem se za vse odgovore in da ste si vzeli čas zame. Najbrž bom res poklicala 3. januarja psihiatrinjo, ker jo zdaj med prazniki ne bom več dobila in jo bom prosila naj me sprejme nazaj.
Me pa res zanima kaj je vzrok mojih bolečin v trebuhu. Tudi moja zdravnica je rekla,da nimam bolečin zaradi digitorektalnega pregleda tako tudi kot ste napisali vi. Glede mojih bolečin v želodcu, ko sem imela drisko in me je oblival mrzli pot je rekla, da gre za trebušno gripo in da zato ni zdravila, ki bi mi ga lahko predpisala. Sedaj še me vedno boli trebuh. Zdaj trenutno nimam driske, vročine in hladnega potu na obrazu. Verjetno res gre za nekatere stresorje med katerimi je bil tudi digitorektalni pregled in še druge kot sporv družini.
Želim Vam lepo praznovanje Silvestra.
V takih okoliščinah gre pri bolečinah v trebuhu pogosto za iritabilno črevo, kjer se pojavlja napenjanje, driske, zaprtje, bolečine, ki odležejo po odvajanju, na črevesu samem pa ni nobenih sprememb in je tudi povezano s psiho.
Tudi vam lepo praznovanje s čim manj težavami!
Lep pozdrav
Zdaj v Novem letu sem veliko razmišljala o psihiatrinji, da bi se odločila in se ponovno vrnila k njej zaradi psihičnih motenj. Ugotovila, sem da mi to ne bo nič pomagalo, ker se bom s tabletami samo zasvojila in se bojim, da mi bodo odpovedale ledvice in jetra. Sploh pa meni, ki sem tako občutljiva in ne pijem veliko tekočine. Ritalin mi je povzročil preveč preglavic poleg potenja, da mi je bilo enkrat vroče enkrat pa me je tako mrazilo, da sem poleti celo nosila jakno, da so se mi smejali v šoli sem imela glavobole, bolela me je glava tako, da sem bruhala, želodec me je še vedno bolel me ni minil in imela sem drisko sem se tudi zasvojila s tabletami. Začela sem jemati več tablet kot mi jih je predpisala psihiatrinja in učinki so bili še hujši. Odločila sem se da bolje, da ne jemljem nobenih substanc. Sedaj sem imela menstruacijo in ponoči so se mi spet pojavile hude bolečine v želodcu. Zdelo se mi je da se mi v danki nekaj premika kot bi mi ven visela zlata žila vendar ni bila, ker ko sem se otipala ni bilo ničesar. Nato sem se namazala s to kremo, ki je za dojenčke bebival in je bolečina minila. Bolečine v trebuhu nočejo minit kljub temu, da jemljem Ranital. Čutim pa takšen pritisk včasih v trebuhu, ki pa ne mine niti po zaužitju protibolečinske tablete. Tudi za trtico mi ne pomaga nobena protibolečinska tableta. Res ne vem kaj bi to lahko bilo ali gre res za takšen stres, da čutim takšen pritisk, da na mene ne more delovati več nobena tableta. Res ne vem kaj naj naredim. večinoma mi je slabo in se počutim brez volje, da bi kaj delala ali pa se učila, ker sem čisto nezbrana in sploh ne vem kaj preberem. Sploh se ne morem motivirati. Včasih sem imela tudi malo pred menstruacijo kri v vodi in ne v blatu blato je bilo čisto. Vem, da si bom s tableti za živce uničila samo svoje telesno zdravje in to me najbolj skrbi. Še vsak dan pa v danki čutim kot da bi se mi kaj premikalo.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vam želim lep dan.
Obisk psihiatra ni namenjen temu, da bi vas ta prepričeval, da jemljite zdravilo, ki ga ne želite, niti ne povzročajo vsa zdravila zasvojenosti. Namen je tudi ta, da se pogovorite o težavah in se dogovorite, kaj bi bilo zanje najbolj primerna terapija (in hkrati da razjasnita vaše morebitne strahove in zadržke.
Pri bolečinah, ki jih opisujete, pa poleg že dosedaj napisanega ne morem dosti dodati, saj je vse brez pregleda zgolj ugibanje oziroma tavanje po temi-lahko vam le predlagam, da si vzamete čas in se ponovno oglasite do vašega zdravnika.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Zahvaljujem se Vam za čimprejšnje odgovore in za vse, da ste mi odgovorili, čeprav nekatere teme ne spadajo v ta forum. Vem sama, da Vam ne bi smela pisati ampak, da bi morala obiskati zdravnika. Vse, kar sem napisala v zvezi s psihiatrinjo je bilo res. Bila sem pri zdravnici in pri psihiatrinji in sem povedala v zvezi z bolečinami in pritiskom, ki ga čutim v trebuhu in trtici čeprav jemljem protibolečinske tablete in nista naredile ničesar. Ne vem kolikokrat sem bila zaradi bolečin v trebuhu in trtici že pri zdravniku, povedala sem ji tudi da čutim pritisk in da se moj želodec ne izprazni dovolj. Mogoče je to premikanje, ki ga čutim v danki blato, ki ga ne morem dokonca odvajati in mi ostane na koncu črevesja in čutim pritisk, ker ko sem otipala sem čutila kot nekakšno okroglo izboklino, ki je izginila, ko sem se namazala s kremo bebival. Tisti dan nisem mogla več odvajati blata in to me je zelo motilo. Zdravnica je rekla, da gre za trebušno gripo, ki pa sploh ni v povezavi z bolečinami v trebuhu in trtici. Potem nisem več želela iti v zdravstveni dom ker sem vedela, da me bo zdravnica odslovila in rekla naj ne hodim več k njej. Potem sem ji tudi preko njenega emaila pisala, če lahko pridem na pregled za trtico in zaradi bolečin v želodcu vendar do zdaj nisem dobila odgovora, kar je zelo neodgovorno od zdravnice in od sester. Nato sem šla k zdravnici pred božičem, vendar me ni sprejela, čeprav je delala me je sprejel nek zdravnik, ki ga nisem poznala. Svojih težav mu nisem zaupala. Kar se pa tiče psihiatrinje pa me je tudi sama odslovila rekla je, da če ne bom sprejela terapije z Ritalinom naj se več ne vračam k njej ker druge rešitve za mene ni. Potem me je poskušala še prepričevati, naj ostanem, ker potrebujem zdravljenje s tabletami in da naj dobro premislim, da mi kasneje ne bo žal. Tablete so mi res delale grozne preglavice zato sem tudi opdpovedala zdravljenje. Sestri, ki dela v pedopsihiatriji sem tudi povedala za svoje težave glede Ritalina in ona se je popolnoma strinjala z mano. Psihiatrinja mi je celo povedaala, da mi druge terapije ne more predpisati zaradi astme, alergije in ker sem srčni bolnik. Z zdravnico sem se pogovorila glede antidepresivov in je rekla, da še imajo hujše posledice
kot Ritalin in da mi jih ne priporoča. Ko sem si zlomila trtico sem imela še drugo zdravnico, ker še nisem imela izbranega zdravnika, ki me je dvakrat poslala na digitorektalni pregled. Povedala sem ji, da sem čisto psihično uničena od tega pregleda. Ona pa je dejala, da moram iti še enkrat na pregled in da je zelo nujno, da to opravim. To me je opozorila tudi, ko sem stopila skozi vrata. Predlagala mi je celo naj grem v bolnišnico, kar me je zelo šokiralo.Rekla je tudi, da digitorektalni pregled ne povzroča bolečin, da je popolnoma neboleč in da ni hujših posledic po preiskavi Nato sem bila en mesec doma. Da bi šla
na digitorektalni pregled pa mi je preprečila mama. Prepričevala me je naj ne hodim in da naj ne raziskujem toliko mojih bolezni in da ji je dovolj tega da mislim da imam vse bolezni, ki so na tem svetu. Jaz pa se bojim, ker mislim, da je bil ta pregled res nujen in, da gre za kakšno telesno bolezen ne samo za zlom. Še zdaj me tlači mora o digitorektalnem pregledu pa ne vem zakaj kot nekakšno opozorilo ali kaj. Nisem hotela tudi iti ker sem imela v tistem mesecu maturo, da ne bi bila živčna in da bi se učila. Nato pa mi je napotnica potekla in nisem šla več na digitorektalni pregled. Prejšnje leto sem bila tudi na sistematskem pregledu in morala sem iti k klinični psihologinji, ki mi je tudi rekla kako bom opravljala službo, če uživam prepovedane substance. Povedala sem ji da še ne hodim v službo in da še obiskujem šolo. Rekla je, da to jemanje substanc vpliva tako na mene kot tudi na predavatelje, ki so okoli mene in da to ni dobro. Tudi zato sem prenehala jemati Ritalin. Jaz res ne vem kaj narediti. Popolnoma sem v začaranem krogu iz katerega ne najdem izhoda. Prosim svetujte mi kaj naj naredim čeprav ste mi že nekaj svetovali vendar me to ni potolažilo.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor. Se opravičujem za dolgo pismo in za ta neumna vprašanja, vendar res ne vem kaj storiti. V zdravstvu se zdaj vse ruši tako kot si jaz predstavljam. Zdravnikom več ni za delat to sem videla tudi pri tem mladem zdravniku, ki sem ga obiskala. Prosila sem ga za napotnico, ker imam pregled za astmo on pa je bil čisto nejevoljen, ker je mogel napisati eno napotnico. Res ne vem kam bo šlo to zdravstvo.
Mama ima prav, da vam nenehno raziskovanje svojih “bolezni” ne bo prineslo olajšanja. Tudi nasveti svojcev, prijateljev in okolice nasploh okrog jemanja različnih zdravil vam ne bodo koristili, saj (tui če imajo ustrezno znanje) nikoli nimajo celotne slike okoliščin vaših težav.
Pa če se vam še tako zdi obratno je dejstvo, da težave imate, terapije (take ali drugačne) pa ne. Osnova zdravljenja je vedno zaupanje v tistega, ki vas zdravi. Ker imam občutek, da se ne ujamete niti z osebnim zdravnikom niti s psihiatrom, razmislite o zamenjavi!
Upoštevajte, da ima vsaka terapija določene stranske učinke, ki so praviloma veliko manjši ali kratkotrajnejši, kot težava, zaradi katere jo imate. Resno pa dvomim, da bodo zelo kompleksne tžave, ki jih opisujete vi, minile kar same od sebe.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav
Se zahvaljujem za odgovor.Danes so se mi spet pojavile te težave spet sem bila pod stresom. Naj bi dobila delovno prakso v krajevni skupnosti v Limbušu kjer stanujem vendar so me iz krajevne skupnosti poslali v Maribor. Jaz sem mislila, da se mi bo zmešalo od tega kar delajo. Spet mi je postalo slabo in v trebuhu čutim pritisk in se ne morem umiriti. Mislila sem da se bom danes učila pa se ne morem saj nisem sposobna narediti ničesar še doma ne pospraviti svoje sobe in kuhinje. Ne vem kaj naj naredim? Ne vem kaj bom, če ne bom poiskala pomoči, vendar je mama proti jaz pa ne vem kako bom zdržala. Moje srce močno razbija in spet čutim v danki pritisk kot, da me nekaj tišči in zelo težko sedim. Ne vem kaj naj naredim in sem čisto obupana. Psihiatrinja mi lahko napiše samo Ritalin, ki pa ne reši vseh težav. Glede zamenjave zdravnika, kar mi svetujete sem že zamenjala zelo veliko psihiatrov in tudi zdravnikov. Noben ni bil po mojem okusu. Z mano se sploh niso ukvarjali raje so me pošiljali v Ljubljano, ko sem prispela k njim. Celo takrat, ko sem imela psihične motnje in sem želela, da mi podaljšajo da bi teste pisala 15 minut bolj dolgo sem morala iti k psihologinji v Ljubljano. Ta mi je celo predlagala zakaj nisem nikoli pomislila, da bi se zdravila v psihiatrični bolnišnici. Povedala sem ji da jaz nisem nora, da imam psihične motnje, motnje govora, grafomotorične motnje in da bi zdravila, ki bi jih dobivala škodila mojemu srcu in odpovedale bi mi ledvice in jetra. Ker sem že jemala zdravila za pomiritev tudi v bolnišnici, ko sem bila hospitalizirana in mi srce ni vredu bilo, dobila sem napad astme in sem omedlela in komaj prišla do zraka. Nato mi je zdravnica namesto tablete naslednjič dala injekcijo. Psihologinja je nato napisala, da potrebujem veliko ljubezni in razumevanja. Klinična psihologinja pa sploh ni nič naredila rekla je, da naj se zaljubim in da naj preneham jemati tablete. Res sem se poskušala že velikokrat zaljubiti, vendar je bilo neuspešno. Nek prijatelj s katerim sem mislila, da imam z njim dobre odnose me je psihično, spolno in fizično zlorabil. Mama tega ni vedela večkrat sem ji poskušala povedati, ko se je to dogajalo vendar brez uspeha, saj mi ni verjela. To se je nato vleklo tri leta od mojega sedmega leta. Zaradi tega sem še bolj vznemirjena velikokrat mi je slabo in se počutim manjvredno, težko mi je ljudem pogledati v oči in jim povedati resnico, zapiram se pred okolico in sramujem se svojega telesa. Zelo me tudi boli levi del trebuha danes pa sploh kot da bi me nekaj pikalo. Ne vem kaj bi lahko to bilo.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Kot rečeno imate precejšnje težave, a žal še nobene rešitve zanje. Težave so veliko preveč kompleksne, da bi jih lahko rešila po netu. Kot osnovo, za začetek reševanja pa vidim zaupanje v zdravljenje oz. tistega, ki vas zdravi, da se o terapiji pogovarjate le s tistim, ki jo izvaja (in se izognete številnim kvazipoznavalskim mnenjem), ter da skrb zaradi vplivov terapije na vaše bolezni prepustite zdravniku (vsekakor z njim lahko razjasnite vaše strahove). Zdravljenje ene bolezni mora voditi en zdravnik, ne vidim pa druge rešitve, da sprejmete neko terapijo, saj ne da bi poskusili, ne moremo govoriti o njenem uspehu ali neuspehu.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav
Pred tremi tedni sem padla na asfaltu na ledu. Nič si nisem zlomila. Odšla sem na urgenco kjer mi je zdravnik predpisal par dni počitka. Padla sem na trtico in me zelo boli predvsem zgornji del točke v trtici, križ in ledveni predel. Trtice si nisem ponovno zlomila, blato in vodo dobro odvajam in nimam sledi krvi. Zanima me kakšne preiskave so smiselne? Zanima me tudi, če je digitorektalni pregled smiseln za mene in kolikokrat se lahko izvaja.Prebrala sem, da samo dvakrat. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Od preiskav je običajno smiselno rentgensko slikanje, če ste bila že pregledana na urgenci, sklepam, da je bilo že oprabljeno vse potrebno. Kar se tiče rektalnega pregleda ni nobene omejitve (in ni zanjo nobenega razloga) in se ga lahko opravi, kadar je potrebno (pregled ni ne škodljiv ne nevaren).
Lep pozdrav!