Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečine

bolečine

Kako si razen z tabletami pomagati pri bolečinah v vratni hrbtenici?Zlo me boli vrat in vse tja notri v rame.Pa še nekaj.Ko si merim vročino,imam pod eno pazduho npr.36,5,pod drugo pa 37*C.Zakaj pa je to?
Hvala in lp!

Temperatira, ki jo izmerite pod pazduho je odvisna od vlažnosti kože, oblačil (sploh če zaidejo med termometer in kožo), če boste merili z klasičnim živosrebrnim termometrom 10 minut v enakih pogojih, bo razlika verjetno manjša. Niste navedli, kaj je razlog bolečin v vratu (poškodba, obraba, spazem (krč) mišic…), saj so možni ukrepi lahko precej različni.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za tako hiter odgovor.
Ja vam prepišem izvid RTG slikanja vratne hrbtenice v dveh projekcijah:Napredovala degenerativna okvara interverterbralnega diska-osteohondroza v kombinaciji s sekundarno spondilozo od C5 do C7 vključno.Intervertebralna artroza na sprednjih in spodnjih vratnih segmentih in na cervikotorakalnem prehodu.
Naj povem,da pri ortopedu še nisem bila.Stara sem pa 38 let.
Lp!

Omenjene spremembe so po domače rečeno “obraba” teh delov vratne hrbtenice. Kar se samih sprememb tiče, ne morete ukreniti kej dosti, ni pa stopnja sprememb vedno sorazmerno povezana s težavami, ki jih čutite. Dolgoročno vam lahko pomaga skrb za pravilno držo, redne, vsakodnevne vaje, da pridobite čim močnejše mišice vratu (običajno lahko že natisnjena navodila dobite v vsaki ambulanti). Dvomim pa, da bi vam obisk ortopeda prinesel kakšno bistveno korist.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

intervert.artroza cervikotorakalnega prehoda

Ali ta forum še deluje? Lahko postavim vprašanje? Lp

New Report

Close