Najdi forum

Pozdravljeni!

Že dva tedna imam na levi nogi bolečine v mišicah nad gležnjam. Zaradi teh bolečin pa ne morem normalno trenirati saj me med tekom boli. Skakati pa sploh ne morem. Včasih me začne boleto tudi na notranji strani okrog kosti ki je izbočena. Najprej sem mislil, da je to pač muskelfiber saj smo imeli pred tem 2 tedna 2krat na dan trening. Toda muskelfiber ponavadi po 2 – 3 dneh izgine. Dostikrat pa me boli tudi sprednja kost nad gležnjam (če se ne motim se imenuje piščal nisem pa prepričan). Za lažje razumevanje prilagam sliko na kateri je približno označeno kje me boli. Bo pa sigurno bolj jano kot pa samo moje besede.

http://img164.imageshack.us/img164/6093/noga72563643200copyas3.gif

Spoštovani,

priporočam Vam obisk Vašega zdravnika, saj je potrebno razčistiti, kaj je vzrok bolečinam. Takšne bolečine najpogosteje izvirajo iz kosti ali mišic. Svetujem Vam tudi opraviti rentgensko slikanje bolečega predela in v primeru negativnega izvida tudi ultrazvočno preiskavo mehkih tkiv obolelega področja. Če bodo tudi rezultati ultrazvočne preiskave negativni, bolečine pa se bodo še kar nadaljevale, Vam priporočam opraviti scintigrafsko preiskavo okostja in/ali magnetno resonanco obolelega področja. Če gre za stres zlom kosti goleni, lahko le ta še ni viden na rentgenskih posnetkih, na posnetkih magnetne resonance in scintigrafije, pa se pokaže.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani!

Zdravniki so mi rekli, da imam vnetje tkiv (diagnoza: M769 Enthenesitis musculi tibialis anterior et posterior sin). Mene pa zanima zakaj pride do vnetja? Zdravnika sem pozabil prašat.

Lep pozdrav

Vzrok za vnetje je običajno prevelika obremenitev, bodisi enkratna ali pa seštevek večih sicer manjših obremenitev.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close