Najdi forum

bolečine – 2.del

Takole piše “moja”: sem mesec dni pred PDP. Nosečnost je minila brez težav (občasno je pekla zgaga in mravljinčaste roke v pesti).
Pred tednom dni pa sta me začeli močno boleti obe roki od rame do konic prstov. Najhuje je ponoči, saj na boku sploh ne morem spati, ker sta obe roki čisto mrtvi, zjutraj pa še pest ne morem stisniti. Čez dan je za spoznanje bolje, vendar bolečine ne minejo. Še žlice ne morem držati dolgo v roki in moram med obrokom počivati; da o pisanju ne govorim.
Kontrolo pri ginekologu imam šele po novem letu – ampak saj to sploh ni njegovo področje?!?
Po nasvetu farmacevtke sem pričela jemati b-complex – bom videla če bo kaj bolje. Kakšno mnenje imate o ročni masaži?
***********************************************************
Odgovor dr. Pušenjaka:
Spoštovani,
ginekolog vam lahko res samo pove, da zaradi zadrževanja vode,ki je posledica nosečnostnih hormonov, prihaja do utesnitvenega sindroma živcev v karpalnem kanalu in zato gluhi oziroma mrtvi prsti. Zadeva se običajjno po porodu popravi, lahko pa “popravilo” traja tem dalj, kolikor dalj traja težava. Včasih pomagajo opornice za dlani, ki preprečujejo, da bi se prsti ponoči stisnili v pest. Sogovorite se s svojim splošnim osebnim zdravnikom, da vam napiše ustrezno naročilnico za opornico ali napotnico za fiziatra, ki bo še dodatno ocenil stanje in morda predpisal še limfno drenažo ali kaj podobnega..
***********************************************************
Vprašanje: ali bi nastalo stanje izboljšali z tako ali drugačno masažo?

Hvala …

Pozdravljen Facko!

Glede na omenjene težave bi morda res pomagala delna limfna drenaža, s katero se drenira medcelično tekočino in tako zmanjša otekline. Masaža je čisto nežna, ritmična in zelo prijetna.

Vesel Božič!

New Report

Close