Najdi forum

Bolečine

Spoštovani,

stara sem 40 let. Že od otroštva imam sinusno tahikardijo, zaradi katere jemljem propranalole. UZV srca nikoli nisem delala, kajti so zdravniki bili mnenja, da ni potrebno. Zadnjih par let se mi pojavljajo nenadne in ostre bolečine v predelu srca, ki se širijo v levo roko ( včasih jo čutim tudi v prstih ) in v vratu. Vedno se pojavljajo v mirovanju, včasih tudi v spanju, nikoli po fizičnih naporih. Ker je bolečina nepričakovana in zelo močna
( imam visok prag bolečin in nisem razvajena ), včasih se res prestrašim. Bila sem pri zdravnici, ki je naročila EKG, ki ni kazal nobenih posebnostih, razen tahikardije, in mi je povedala, da je vse to na psihični osnovi.
Bolečine ponavadi trajajo par minutk, toda roka me potem po malem boli še par ur. Včeraj sem po dolgem času spet imela bolečine, ki so tokrat trajale 3-4 ure, bolečine v obeh rokah pa do večera in so pojenjale, ko sem spila voltaren. A je možno da so bolečine res zaradi “živcev”, kajti, to se mi dogaja tudi ko sem povsem umirjena? Imam deformirano hrbtenico in obrabljene hrustance, toda, ali je možno da je zaradi tega bolečina tako močna in nastopi povsem nenadano?
Nerodno mi je spet iti k zdravnici, ker mi je že povedala da “mi ni nič”, torej prosim za vaše mnenje.

Hvala in lp!

Spoštovani,

Kljub temu, da ste precej natančno opisali bolečino, ki že več let nastopa nenadno v predelu srca z izžarevanjem v levo roko in v levo stran vratu, bi težko rekel, da je srčnega izvora (angina pektoris). Predno bi rekli, da je na psihični osnovi, bi bilo vsekakor potrebno slišati mnenje ortopeda in morda tudi ugotoviti učinek zdravil, ki jih predpisujemo “za širjenje srčnih žil”. Zanima me, kaj meni o vaši bolečini zdravnik, ki vam je predpisal Voltaren, ki blaži bolečine zaradi bolne hrbtenice in zaradi bolnega srca.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani gospod Cibic,

kot prvo, hvala vam za vaš hiter odgovor.
Mogoče še nekaj informacij v pojasnilo. Pozabila sem reči, da pritisk imam normalen in sicer 120/80. Tablete propranalol mi je, pravzaprav, predpisal nevrolog kot preventivo za močne migrenske atake, ki jih imam od 20. leta naprej. Te tablete naj bi “pokrivale” tudi področje tahikardije in ugodno vplivale na bitje srca. Pri kardiologu nisem bila nikoli, ker je EKG bil normalen in me niso napotili naprej. Tako da specijalističnega mnenja o tej zadevi nimam. Za akutne napade migrene mi je predpisan Imigran, ki mi edini ustavi migrenski glavobol.
Tudi k ortopedu nisem bila napotena, čeprav rtg slike kažejo obsežne spremembe na hrbtenici. Splošna zdravnica je rekla, da so spremembe na hrbtenici žal takšne, kot bi imela vsaj 20 let več in da se tu nič ne da narediti. Zdravila mi ni predpisala. Ob močnih bolečinah, ko se res več ne da zdržati, sama vzamem 1 voltaren ( to pa zelo redko ). Torej, niti o tej zadevi nimam mnenje specijalista. Prisiljena sem si pomagati sama koliko lahko. Pred desetimi leti sem prebolela trikratno vnetje ledvic in od takrat naprej imam tudi konstantne bolečine v sklepih in mišicah, brez zunanjih sprememb ( le da izvidi ne potrjujejo vnetja), predpostavka – fibromialgija. Z bolečinami sem se že naučila živeti, kajti to je moj vsakdan, le da je zame ta nova vrst bolečine malo zaskrbljujoča.

lp

Spoštovani,

Nekajkrat pred leti prebolelo vnetje ledvic zelo verjetno ni vzrok za sedanje bolečine. Dodatni podatki o vašem zdravstvenem stanju me ponovno odvračajo od misli, da so sedanje bolečine posledica prizadetosti srčnih žil. Ker imate prizadeto hrbtenico je že prav, da vas vsaj enkrat pregleda ortoped, ki naj pove, ali se ne da nič narediti.

Lepo pozdravljeni.

Prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Najlepša hvala za vaš odgovor.

lp

New Report

Close