Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) bolečina, zelo močna, ki pa pojenja v trenutku

bolečina, zelo močna, ki pa pojenja v trenutku

Pozdravljeni.
Imam nekaj vprašanj.
Septembra 2009 sem imela bolečine, ki so začele v ledvenem predelu in se nato preselile v področje trebuha (predvsem kot tiščanje v žlički, rahla slabost, zadah in nekaj malega prebavnih težav, predvsem večkratno odvajanje). Tedaj so mi na podlagi odvzetega blata dali diagnozo Helicobacter Pylori, sledilo je zdravljenje z antibiotiki (7 dni) in ultop 2 meseca, nato sem prekinila ultop za skoraj 2 meseca in pretekli teden opravila dihalni test. izvida še nimam.

v tem času od odkritja HP sem na žalost prebolela tudi dve virozi z bruhanjem.

sem pa imela dve seriji “napadov” v trebuhu. nenadoma se je obakrat pojavila pekoča bolečina kot krč, ki drži nekaj časa, ki seva v žličko in kot v prsni koš, pod rebri nekako kot da me stiska v pljuča. zadnjič me je držala par ur, danes pa slabe pol urice. zadnjič je kar izzvenela, danes sem opazila, da me je najprej pognalo na wc (na blato – ni bila driska, blato normalne količine in konsistence), nato mi je nekaj zaklokotalo in se mi je dvignilo malce zraka (se mi je spahnilo) in bolečina je pojenjala oz. v obeh primerih popolnoma izginila.

oba ta “napada” sta se pojavila v razmaku 1 tedna, prvi je bil samo nekaj dni po trebušni virozi. ali mislite, da je to v povezavi z virozo? ali so vam simptomi poznani in kaj menite o napisanem?
sicer bom seveda obiskala svojega zdravnika, vendar dela šele v sredo, predvidevam pa, da me bo naročil na četrtek, ko bodo tudi znani izvidi dihalnega testa za HP.

hvala za odgovore.

Pozdravljeni!

Težave, ki jih opisujete so malo verjetno posledica bakterije HP. Vsekakor počakajte na izvid dihalnega testa. Najverjetneje gre pri vas za t.i. iritabilni kolon. To je najpogostejša funkcionalan bolezen prebavil za katero so značilne bolečine v trebuhu, ki so povezane z motnjami v odvajanju blata (obstaja tudi oblika, kjer so spremembe v konsistenci blata minimalne). Za sindrom je značilno, da se bolečine pojavljajo pred odvajanjem blata in po odvajanju popustijo. Težave se NIKOLI ne pojavljajo ponoči. Osebe ne hujšajo in nimajo nobenih odstopanj v laboratorijskih izvidih. Razloga za iritabilni kolon ne poznamo, eden od možnih razlogov je tudi bakterijska naselitev tankega črevesa, zato je možno, da se težave pojavijo tudi po trebušni virozi. Če bodo težave hujše in se bodo pričele pojavljati tudi ponoči ter boste ob tem opažali še tudi druge težave,pa svetujem dodatno diagnostiko.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni

A ste ugotoviti kaj vam je?Mislim glede stiskanja v prsih?tudi meni se to dogaja.

 

Lep pozdrav

New Report

Close