Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Bolečina za očesom-ščitnica?

Bolečina za očesom-ščitnica?

Pozdravljeni!

Od septembra prejšne leto imam stalne težave z očmi, najprej se je začelo z nekakšnim pritiskom v očeh, nato solzenjem in nato bolečino za levim očesom, ta bolečina še vedno traja, bila sem 4x pri oftalmologu, naredil mi je uz očesnega ozadja, vse pogledal in rekel da je vse b.p….prav tako nimam nobene dipotrije…nato me je poslal na magnetno resonanco glave in je bilo tudi tam vse b.p., nato je še predlagal pogledati TSH in je bil v mejah normale 0,669.(1.12.2006)…zraven imam večkrat obutek razbijanja srca in me vedno zebe….ker sem stara 25 let me to zelo bega, saj so te bolečine vsakodnevne in me zelo ovirajo pri študiju…me zanima, če se se lahko pojavijo kakršnekoli spremembe v izvidih ščitnice šele kasneje, tudi če so težave že prej??

Za odgovor se vam najlepše zahvajujem in vas lepo pozdravljam!

Lp Patricija

Spoštovani!

Opravili so vam pregled pri okulistu, UZ zunanjih očesnih mišic in retrobulbarnega tkiva, in tudi MRI glave, oziroma orbit. Vse preiskave so bile v mejah normale, tako, da ne gre za endokrino orbitopatijo. Glede na TSH 0,669 mE/l tudi ščitnica deluje normalno. Vzrok za težave je iskati drugje. Predvidevam, da je tudi očesni pritisk v mejah normale. Morda gre za obliko nevralgije obraznega živca (n.trigeminus), ali kaj podobnega. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, oziroma nevrologu. Glede ščitnice menim, da ni potrebna pretirana zaskrbljenost.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Živijo, jaz sem imela 2x vnetje očesnega živca (neuritis retrobulbaris na desnem in levem očesu) in me boli ozadje očes predvsem, če pogledam skrajno gor levo desno.
Tako, da je morda tudi pri tebi problem kakšen živec, najbolje res, da greš do nevrologa.

lp

Barbara-Per…koliko časa pa je to trajalo pri tebi?In s čim oz. kako se ti je to pozdravilo?Meni je to malo čudno da traja to že toliko časa….samo upam da ni kaj resno hudega.

Lp Patricija

Poišči http://metuljcica.mojforum.si/

Bolečine v globini očes mi trajajo od prvega izbruha vnetja očesnega živca l.1998. Pojavilo se mi je, v času študija, stresa, učenja…..tako da sem videla meglo, glava me je bolela, oči…pozdravili so mi z medrolom, tako da spet spregledala, …čez par let l. 2002 pa se mi je pojavilo še na drugem očesu, tako da me zdaj bolita oba….ampak se niti ne sekiram preveč, v glavnem da vidim, boli pa enkrat bolj , drugič manj…odvisno tudi od vremena 😉

Nevrologa nimam in ne hodim na redne kontrole, ker so me na podlagi napotnice v LJ zavrnili, češ da ne spadam tja, ker sem takrat imela prijavljeno stalno prebivališče na Primorskem, ..potem pa drugega nisem iskala…..mislim, da mi proti tem bolečinam tako ali tako nimajo kaj pomagat, razen, da vzamem kako protibolečinsko tableto.

Pri tebi sigurno ne gre za okvaro ali vnetje živca, ker če bi šlo, ne bi videla normalno. Bolje pa je vseeno, da greš preventivno na pregled, da se ti ne začne kaj kuhat ,)

O boga…..upam in želim ti, da bo kdaj vsega tega konec, ker je kar zoprno, da te vsak dan boli.

Jaz sem v petek naročena pri nevrologu, pa bom videla kaj mi bo rekel.

Najlepša hvala!

Lp Patricija

Hm glede na nizek TSH (pod 1) in razbijanje srca v kombinaciji s problemi z ocmi, bi jaz rekla, da ti morda scitnica malce prevec dela ?! Jaz sem imela kaksno leto pred izbruhom scitnice tezave z ocmi in mi je okulist takoj rekel, da je vzrok lahko scitnica. Tudi zdaj se mi obcasno pojavljajo bolece oci in stalna vnetja, vec okulistov je potrdilo, da je vzrok hormonski.
Lp Sanja

Sanja00, kakšna vnetja se ti pojavjajo?

živjo .

imam problem z levim očesom , pred dvema meseca sem oslep na levo oko ne popolnoma ampak če zakrijem desno oko ne vidim skoraj ničesar .Prikazuje se mi črn oblak ko pogledam , sem bil pri okolistu in pravi da ničesar ne vidi da bi bilo kaj narobe dal mi je kapljice , kar je z časom se izboljšalo , sedaj se je opet ponovilo in imam tudi bolečina za očesom vidim pa nič spet na levo oko , veliko me tudi boli glava , sedaj sem naročen pri drugem okolistu , vendar moram čakat . na končne izvide .

lp

Spoštovani!

Glede navedenih težav z vidom je vsekakor potreben ponoven pregled pri oftalmologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Objava čaka odobritev

New Report

Close