Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečina za bradavico

Bolečina za bradavico

Že nekje od 2016 me boli desna dojka, bolečina je nekje za bradavico. Ob dotiku nič bolj ne boli. Bolečina ni huda, je pa bolj ali manj skoz prisotna. Kot kakšna topa bolečina nekje pod bradavico. Občasno še na katerem drugem delu dojke, ampak ponavadi za bradavico.
Bila sem že dvakrat na pregledu “brest scan”, kjer je pokazalo odstopanje glih pod bradavico. Ampak rečeno je bilo, da ni znakov za kakšnega raka. Zatrdline ni. Vmes sem dobila diagnozo endometrioza. Po operaciji je bolečina celo izginila, vendar je spet nazaj.
Zanima me, naj grem na ultrazvok ali na kakšen drug pregled? Me skrbi, da ni kaj hujšega, kakšen rak.

Hvala

Lepo pozdravljeni,

smiselno bi bilo, da bi opravila tudi UZ dojk, saj bi informacije o delovanju tkiva, ki jih pridobite z metodo BreastScan dopolnila še s slikovnimi informacijami o sestavi tkiva v dojki. Tako bi mogoče lažje razumeli, zakaj čutite tovrstne bolečine (tudi endometrioza vam lahko pri tem pomaga!).
Niste napisala, kdaj ste nazadnje opravila pregled z metodo BreastScan. Pomembno je, še posebej, če temperatura ni bila optimalna, da opravljate redne primerjalne kontrole vsaj na 1 leto, včasih tudi na krajše časovno obdobje, kar pa je seveda odvisno tudi od rezultatov ultrazvoka, katerega mi lahko pošljete na mail, ki ste ga prejela na vizitki ob zadnjem pregledu. Vsako sredo sem vam dosegljiva tudi med 11.-12. uro v sredini svetovalnici, če imate še kakšna dodatna vprašanja v zvezi z vašo težavo.

Pozdravljeni. Sama imam podobno težavo. Dobre 3 mesece me boli leva dojka, za bradavico,iz rahlo proti sredini. V večini je bolečina na dotik in izrazitejša med ovulacijo in pred menstruacijo. Včasih boli tudi sama od sebe. Tipnih sprememb ni. Dober mesec nazaj sem opravila samoplačniški UZ in pregled. G je v izvid napisala, da je v dojkah odmev gostega žleznega tkiva, brez patološkega odmeva. Na UZ sem bila ravno pred menstruacijo. Je možnost da je bilo kaj spregledano? Mene zelo skrbi, ker je bolečina nenavadna. Naj omenim še, da imam majhne dojke. Omenjala je možnost, da je bolečina “prenesena” iz hrbtenice. Naj omenim, da sem v tem vmesnem času bila tudi na UZ rame, kjer so mi dobili 3 kalcinacije. Stara sem 33 let, imam 3 otroke, vse sem dolgo dojila. Ne dojim pa že 3 leta. Ko sem se hotela naročiti na breastscan, je gospa rekla da sedaj ne izvajate preiskav zaradi dane situacije. Prosim za mnenje, kaj bi lahko bil vzrok. Hvala in lep pozdrav.

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljena,

mislim, da ste si v vprašanju že sama odgovorila na najočitnejši možen razlog, zakaj prihaja do te bolečine. Z izmerjeno temperaturo boste le še dodatno potrdila, da je temu res tako in da ste lahko res brez skrbi in se osredotočite na sanacijo rame.
Preglede dojk z metodo BreastScan zaradi odloka države trenutno res ne izvajamo, tudi datum, kdaj bomo pričeli z ponovnim delom vam žal trenutno ne morem povedati. Vpisujemo pa v čakalno vrsto in po tej čakalni vrsti se bo potem tudi naročalo, ko bomo ponovno lahko pričeli z delom.

New Report

Close