Bolečina v žrelu
Lepo pozdravljeni.
Že približno leto dni sem mi zelo pogosto dogaja, da me boli grlo, oz. žrelo. Bolečine se pogosto pojavijo ob menstruaciji, enkrat na eni, drugič na drugi strani grla,in nato s pomočjo propolisa ali žajbljevega poparka izginejo.
Tokrat pa me boli že približno en teden in tudi na vratu lahko otipam oteklino, oz. zatrdlino. Zanima me, kaj bi to lahko bilo, oz kako naj se tega znebim.
Je lahko v kakšni povezavi z zakisanostjo?
Najlepša hvala za odgovor.
Barbara
Tudi vam se opravičujem za tako pozen odgovor.
Imate kronično vnetje žrela ali mandljev (lahko je žarišče tudi na ostankih mandljev, če so vam jih odstranili). Druga možnost pa je,da iz želodca pride kislina in povzroča bolečine v grlu (kot cmok) – to pa je zaradi zakisanosti. V tem drugem primeru je ozdravitev enostavna, morate samo razkisati celo telo.
V prvem primeru, pri bakterijskih žariščih, pa je limfni sitem preobremenjen, zato ne morem očistiti žarišča. Zastoj limfe v grlu pa nastane zaradi zastoja limfe v črevesju. Ta nastane zaradi alergije, v 99% primerih je to alergija na kravje mleko. Dodatni dejavnik pa so glivice.
Poskusite za teden ali dva z dieto brez mleka in mlečnih izdelkov (tudi iz kozjega in ovčjega mleka). Če bo bolje, bo to znak za žarišče. Če ne bo, morate razkisati.
Priporočam vam tudi jemanje probiotikov za regeneracijo črevesne flore.
LP
Pomembna je 100% dieta, kar je zelo težko izvajati. Bodite pozorni na vse izdelke in berite, kaj je na etiketah. Če pojeste samo en košček živila z alergenom, se črevesna sluznica vname za 3 do 6 dni, zato bo poiskus netočen.
LP