Pozdravljeni,
Star sem 30 let in imam sledečo težavo: preko celega dneva me blago tišči v predelu desnega rebrnega loka. Včasih se bolečina za trenutek premakne do hrbtenice včasih na levo stran. Bolečina je topa. Občutek imam, da je bolje kadar se gibljem. Na dotik se bolečina ne poveča oz. celo za trenutek izgine.
Blato in urin odvajam normalno, je brez krvi ali kaj drugega. Prehranjujem se normalno, apetit je OK, ni prisotnih slabosti ali bruhanja. Bolečina se ne poveča po obroku.
Pred slabim mesecem dni sem bil na UZ zaradi povišanega jetrnega testa. UZ je bil OK, mi je pa dr. tekom pregleda omenil možno “kalcinacijo” vendar je kasneje rekel, da se kažejo le plini v črevesju zato tega tudi na izvid ni napisal.
Torej zanima me ali je možno, da gre za težave kostno-mišičnega obolenja? Ali priporočate kakšno dieto oz. s čim bi te težave lahko odpravil?
Hvala za odgovor,
Spoštovani!
Če na UZ trebuha ni bilo videti žolčnih kamnov, je res majhna verjetnost, da bi jih imeli. Lahko delajo točno opisane težave. Lahko pa so posledica težav, ki izvirajo iz črevesja ali trebušne slinavke. Tako, če ne minejo, svetujem iti k zdravniku.
LP, Marija Š. Gašperšič