Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečina v želodcu

bolečina v želodcu

Pozdravljeni
Najbolj me zanima oziroma kaj povzroča bolečine v želodcu? zmeraj so prisotne. Namreč sem naročena tudi na gastroskopijo in na UZ trebuha vendar moram čakati.

Stvar je taka, da imam zmeraj bolečine v trebuhu vcasih so lahke bolečine čez nekaj dni pa močne. Jem normalno, ne kadim ne pijem alkohola in ne kave, vcasih se pa zgodi (cez nekaj tednov) da po hrani takoj bruham in to bruhanje se potem ne umirja nekaj dni, potem to preneha imam potem boleče grlo? in še driska se mi pojavlja pa tudi nekaj se pretaka al kruli (v spodnjem delu trebuha in cist malo boli pa na levi strani trebuha kot da bi me zabodlo in odneha) Imam pa tudi bolecine v križu kaj bi bilo to?
pa tudi povišano temperaturo 38 (vcasih nimam temperature vendar vroca koža)

Opravila sem pregled pri osebni zdravnici kar sem 3 dni zaporedoma sla bila na preglede pri zdravnici, ker se mi je stanje slabšalo, kar sem dobila Infuzijo zaradi vecdnevnega bruhanja (Acipan) in tudi tekocino ker sem imela premalo tekocine v telesu in prepisala tablete nillar 2x zjutri na tešče kri in blato v redu, in nazaj domov….ko pridem dam pa pocivam ampak ni nic boljse (Samo vprasanje casa kdaj se mi bodo pojavile znova mocne bolečine!) drugace imam zmeraj bolecine v želodcu in žlički. Tudi shujšala sem.

že več mesecov imam take težave in zmeraj so iste, en mesec je ok cez nekj tednov se pojavi bruhanje to preneha je driska in bolečine v grlu in križu.

Pomoc prosm, kaj menite in kaj mi svetujete?

se zahvaljujem za odgovor

Bolečine v želodcu praviloma povzroča vnetje želodčne sluznice kot posledica delovanja želodčne kisline. Predlagana terapija in gastroskopija se mi zdita primerni.
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

hvala za odgovor. Nekaj me zanima še kaj pomaga pri vnetju želodčne sluznice? Ali se ozdravi? in koliko časa.

Zdi se mi da se mi je prebavni sistem čist spremenu odkar imam tako počutje, zelo nerodno mi je hoditi k zdravniku (seveda kadar se mi stanje bolj poslaba) in zmeraj iste probleme povem se sam zdravnik ne ve vec kaj naj napise vse tablete za želodec sem imela (Ortanol, ultop…) zdaj naj bi jemala Spasmex ker imam obcasne krče.

Ali lahko kako si lahko pomagam? kaj pojesti? in cesa ne smem. (samo tisto obdobje ko se pojavi driska, in bruhanje več dni pa res ne morem nič narediti … ko se to umirja in spet isto cez nekaj casa.) Ali se to da “čisto” ozdraviti? zeloo moteče je.

Prosim za nasvet.

lep pozdrav!

Če govoriva o vnetju želodčne sluznice, pomagajo zdravila iz skupine, ki ste jih že imeli (zaviralci protonske črpalke), če ne pomagajo, je vredno opraviti gastroskopijo in ob tem se preveri še okužbo z želodčno bakterijo (ki se jo zdravi z antibiotiki). Zadeva pa je ozdravljiv.
Lep pozdrav

Če govoriva o vnetju želodčne sluznice, pomagajo zdravila iz skupine, ki ste jih že imeli (zaviralci protonske črpalke), če ne pomagajo, je vredno opraviti gastroskopijo in ob tem se preveri še okužbo z želodčno bakterijo (ki se jo zdravi z antibiotiki). Zadeva pa je ozdravljiv.
Lep pozdrav

New Report

Close