Najdi forum

bolečina v želodcu

Pozdravljeni. Prosim za pomoč pri težavi mojega očeta, ker me zelo skrbi. Že nekaj časa ga ponoči med spanjem zbudi močna ostra bolečina nekje na sredini želodca, pod prsnim košem. Ta bolečina je neznosna, kot da bi mu kdo zaril nož na to mesto in se potem razširi navzgor, po vratu, ušesih, čeljusti – skratka na ves zgornji del telesa. Bolečina traja kar nekaj časa, tako da je bilo zadnji krat skoraj treba na urgenco. Vzel je protibolečinsko tableto, tako da je po skoraj 1 uri bolečina popustila. Ker se mu je to že večkrat zgodilo, je šel na ultrazvok, kjer pa ni bilo ugotovljeno nič, razen to, da ima žolčne kamne, ki pa po mnenju zdravnika, ki je delal ultrazvok, ni razlog za to bolečino.
Naj povem da imam povišane trigliceride in sicer je vrednost 13. Ne vem če je to kaj povezano.
Prosim če mi lahko vsaj okvirno napišete kaj bi lahko bil vzrok te bolečine, da vemo kam naprej.
Najlepša hvala za odgovor in lep podzrav.

Pozdravljeni!

Vrednosti trigliceridov pri očetu so mnogo previsoke, ob tako visokih trigliceridih lahko pride do vnetja trebušne slinavke, čeprav tam bolečine niso ostre narave in ne segajo v prsni koš. Lahko gre samo za refluks, ki se včasih lahko kaže s hudo bolečino v žlički in se bolečina širi nato v prsni koš. Včasih bolečine ne moremo ločiti od prave prsne bolečine pri angini pektoris ali infarktu. Pri slednjem bolečina ni zbadajoča, ampak topa in ne popusti po analgetiku. Napadi žolčnih kamnov potekajo kot količne bolečine pod DRL.
Skratka-potrbno bo kar nekaj preiskav za razjasnitev težav. Vsekakor je bolečino potrebno jemati zelo resno, saj se pojavlja ponoči in ga zbudi iz spanja-to je ponavadi znak organskih bolezni. Potrebna bo tudi dieta zaradi povišanih maščob.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close