Bolečina v zadnjici, krvni izvidi
Pozdravljeni,
Že kakšno leto imam konstantne bolečine v zadnjici, poslabšajo se ob aktivnosti, kadar dalj časa stojim in potem stopim na nogo, ko hodim, če se ko sedim s trupom nagnem naprej, najbolj boli na desni strani zadnjice do kolka, je pa do pete na isti nogi kot nekakšen občutek mravljinčenja. Včasih ko stopim na nogo me močno zaboli, in mi noga klecne. Opravila sem MRI slikanje ledvene hrbtenice in kolkov, vse kar je bilo vidno je bilo lordoza, blaga spondilartroza fascetnih sklepov na L4-L5 in L5-S1, 2 perinevralni cisti na s2 (10x15mm), povečana intenziteta signala glutealnih mišic. Stara sem 25let, brez predhodnih poškodb. Trenutno obiskujem fizioterapije, za enkrat še ni nobenega izboljšanja. Bi lahko ta bolečina bila zaradi ciste, da bi ta pritiskala na kakšen živec ali bi se to videlo na MRI? Zaradi iste težave sem opravila še preiskavo krvi, za katero bi prosila za razlago izvida in sicer;
S-ALT; 0,19 S-AST: 0,29 SR: 20
K-Lkci: 9,5 K-Erci: 4,68 K-Hb 142 K-Ht: 0,431 MCV: 92 MCH: 30,4 MCHC: 330 RDW: 11,1 K-Trombociti 215 MPV: 7
eozinofilci: 0,9 (znižani so RDW, MPV in eozinofilci in povišan SR)
Najlepša vam hvala za odgovor in lep pozdrav