Bolečina v zadnjem delu glave
Spoštovani!
Take bolečine imamo navadno zaradi vratne hrbtenice. Mogoče imate prisilni položaj pri delu, učenju, ležanju… Včasih so krive tudi podhlajene mišice, da pride do večje napetosti in s tem pritiska na živce.
Če je tako, vrat razgibavajte na vsake ol ure 5 minut, masirajte mišice vratu, po potrebi vzemite kaj proti bolečinam.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Lep pozdrav!
Imam 16 let v šoli je stresno obdobje, zanima me ali je lahko to posledica bolečine v zatilju oz. zadnjem delu glave pri malih možganih.
Pijem dovolj prib. 1,5l na dan. Ko se zbudim se bolečina prične in se nadaljuje čez celoten dan.
Zanima me kako lahko bolečino olajšam, ne bi rad jemal Lekadola ker ni preveč ok….
Spoštovani!
RAzlogov za takšne bolečine je lahko več. Najpogostejši je napetost mišic kot posledica prisilnega položaja pri branju, gledanju v monitor… Poskušaj masirati mišice in vrat razgibati vsake pol ure v vseh smereh. poskrbi, da bo vrat vedno na toplem – šal, ponoči rjuha ali oddeja.
e lekado pomaga, ni nič narobe, če ga vzameš do trikrat dnevno. Ne škoduje želodcu ali drugim organom.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Zdravo, mene zanima glede glavobola v zadnjem delu glave. Te bolecine imam ze najmanj 4leta, stara pa sem 22let. Glavobole sem imela po navadi do 3x tedensko, sedaj jih pa imam ze vsak dan, skos jem tablete proti glavobolom in se mi zdi da mi sploh ne prijemajo vec. Opazila sem, da ce jokam, sprememba vremena itd…da imam obcutek da mi bo razneslo glavo, takrat me nepopisno boli. Moja zdrvnica mi noce napisati napotnice ces da premalo pijem in da naj malo vec pijem, kar mi gre ze precej na jetra.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
res morate piti dovolj. To je vsaj 1,5 litra na dan, če se potite ali ste fizično aktivni, pa še več.
Tudi če nimate organskih znakov, se v protokolu obravnave glavobola naredi CT glave. Izključi novotvorbe. Prav tako je potreben pregled pri okulistu. Če ne najdemo organskega vzroka, gre za funkcijske vzroke. So različni in se jih tudi različno zdravi. Da se pomagati. Pogovorite se z zdravnico, če se ne moreta zmeniti, ali je diagnostika potrebna ali ne, se morate odločiti, ali ji boste zaupali ali šli k drugemu zdravniku.
LP!
Pozdravljeni,
Moški 23let,
Pojavlja se mi bolečina v zadnem levem delu glave in zatilju. Začela se je pri treningu v fitnesu, in zdaj traja skoraj ob vsaki vadbi, kar se prej nikoli ni dogajalo kljub istim vadbam. Ob določenih položajih nastane pritisk v glavi in bolečina tako velika da enostavno nemorem več nadaljevati, čutim pa vsak utrip ko pride do tega ker mi nabije pritisk do daske..
Včasih traja bolečina le par minut potem pojenja, včasih pa malenkost boli še celi dan.
sedaj traja to tudi obdrugih dejavnostih,..
Prosim za pomoč oz ali obiščem svojega zdravnika, magnetna resonanca?
Spoštovani,
opažam, da me 1x mesečno ob koncu menstruacije ali pa v tednu po menstruaciji začne boleti glava, predvsem zadnji del. Je pa glavobol rahel in tudi odvisen od drže, spanja… Tak glavobol traja nekaj dni in potem mine. Ni tenzijski, ker tenzijskega dobro poznam, migrenski pa tudi ne. Glavobol je kot pravim rahel in ni hud, lahko vse normalno delam. Mogoče ga je občutiti kot en pritisk v glavi. Kaj bi to lahko bilo in zakaj ravno med ali po menstruaciji? Je možnozaradi hromonov ali kaj vzvezi z menstruacijo? Kontracepcijskih tablet ne jemljem ze 5 mesecev, med jemanjem pa takih glavobolov nisem imela. Omenila sem svoji G, pa je rekla, da načeloma nebi smel biti glavobol povezan z opustitvijo tablet.
Stara sem 22 let, nasplošno zdrava.
Hvala
Pozdravljeni,
iz navedenega ne morem povsem izključiti žilne in druge patologije, tako da svetujem pregled pri zdravniku in glede na dodatno anamnezo in izvid kliničnega pregleda indicirati, če so dodatne preiskave potrebne.
LP!
Odgovor je bil namenjen predvsem gospodu, ker je spraševal za MR.
Hormoni spremenijo občutenje bolečine, zato je možno, da vas rahlo boli glava, ni pa nič pomembnega narobe. Taki težavi rečemo funkcionalna. Pomagajo nefarmakološki ukrepi, kot je masaža, počitek, ni treba tablet. Poskusite.
LP!
Pozdravljeni!
Sem 17-letnica in se mi v zadnjih časih pojavlja bolečina v zadnjem delu vratu in sicer bolečina ni tako huda vendar čutim nekakšno vročino notri. Dobila sem tudi majhno buškico na glavi odzadaj k me ob dotiku zelo boli. To dobivam po glavi občasno. Zmerila sem si tlak in je malo nizek ampak tako sem ga imela skos.
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Pozdravljeni,
glavobol, ki ga opisujete, sodi pod tenzijske glavobole. Bolijo napete mišice. Če buška nastane in izgine, je to prehodni vozlič na mišici. Pomaga blaga masaža, vaje za vrat, dovolj nočnega počitka oz. spanca. Če vas skrbi, se pojdite posvetovaz še z zdravnikom, ki vas lahko pregleda.
LP!