Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v trebuhu

bolečina v trebuhu

Pozdravljeni!

Že nekaj časa imam bolečine na desni strani trebuha, pri medenici, v predelu jajčnika. Včasih se mi črevo tako napihne (samo na desni strani), da ga lahko zatipam in takrat so bolečine še nekoliko močnejše. Bolečine so se pojavljale občasno, sedaj pa se pojavljajo že vsak dan. S prebavo pa je takole; neko obdobje (teden dni) je blato trdo in me daje zaprtje, drugo obdobje (2 – 3 dni) pa je blato mehko in grem na stranišče tudi večkrat na dan. Mislim, da vzrok temu niso prehranjevalne navade, saj se trudim jesti zdravo in zaužijem dovolj tekočine.
Prosim za vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav,
Manja

Spoštovani!

Odvisno od straosti in posegov v trebuhu gre lahko za razdražljivo črevo, zarastline, endometriozo, tumor…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Kaj pa je najverjetnejša motnja pri meni? Za mojo starost 33 let, kar precej vetrov, včasih napet trebuh, tudi meni se zgodi da si včasih spodaj desno otipam napihnjeno črevo – verjetno debelo. Odvajanje blata redno 1x dan, skozi normalne barve. Bolečin nimam, razen mogoče me včasih malo uščipne. Te težave so bolj očitne zadnjega pol leta, prej pa mogoče nisem bil toliko pozoren nanje. V družini in sorodstvu nima nobeden resnih bolezni na črevesju.

LP

Spoštovani!

Najbrž ste precej suhi in uživate hrano bolj, kot pride. Iz povedanega ni moč sklepati na kakšno posebno bolezen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Res sem bolj suhe postave, ali pa bi to, kar jaz smatram za otipano debelo črevo v spodnjem desnem delu, lahko bilo kaj drugega? To občutim samo kadar ležim na hrbtu in to ne vedno in ponavadi bolj zjutraj, sicer ne. Ko sedim je trebuh normalno mehek in se nič ne otipa, prav tako ne stoje.

Hvala.

LP

Pozdrav!

Naj povem, da sem imela tudi jaz enake probleme in jih še imam, enkrat me je tako bolelo, da se nisem mogla niti zasmejati, niti se me ni smelo prijeti za trebuh. Rekli so, da imam mogoče vnetje slepega črevesja, pa me vseeno niso operirali, ne pregledali le ležala sem brezveze 3 dni v bolnici Petra Držaja), tako da sedaj to zopet veselo prenašam bolečine naprej!

LP, Laura_p

Spoštovani!

Težko bi se tipalo kaj drugega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi sama otipam neko zatrdlino na desni strani (bolj v predelu jajcnika in nizje), se posebej zjutraj, ko lezim na hrbtu. Kot Laura sem bila pred dobrim letom osumljena slepica in dva dni lezala v bolnici, a je bil lazni alarm. Pred mesecem sem opravila UZ trebuha in dala pregeldat kri – osnovni hemogram. Nasli niso nic, mene pa ta zatrdlina se vedno moti in obcasno boli. Veckrat cutim slabosti… Zacenja me skrbeti ce ne gre morda za kaj hujsega, kot je na primer tumor?? Ali bi se to videlo na UZ in krvi? Kaj menite?

Kaksni so znaki za tumor oziroma na katere simptome naj bom pozorna? Strah me je, da bi se nekega dne zgrudila in bi bilo prepozno!

Najlepsa hvala!

Spoštovani!

Nekaj cm tumor bi se videl tudi na UZ, čerpav bi ga na tem mestu pred 50. letom težko pričakoval. Najbrž tipate debelo črevo, napolnjeno z blatom. Tumor tudi ne bi povzročal opisanih težav in še manj bi se zaradi njega kar zgrudili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Sam sem samoplačniško opravil tudi koloskopijo, pa niso našli nič. Je pa res, da me je ta zadeva zadnje čase bolj motila, ker se pač bolj opazujem. Torej je na tem mestu v vsakem primeru debelo črevo in si mi vsi s tem problemom otipamo to črevo, ali tukaj poteka tudi tanko črevesje?
Jaz ne želim po nepotrebnem obremenjevat zdravnikov (še posebej pri moji starosti nekaj čez 30 let), saj sem mislil tudi na to, da bi šel še na rentgenstki pregled tankega črevesja.

Lep pozdrav vsem.

Spoštovani!

Tanko črevo je bolj proti sredini, ap tudi tako nabito bi bilo le težko, da bi ga bilo moč otipati. V tankem črevesu je vse še zelo tekoče.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

tudi sama imam podobne težave kot so opisane v zgornjih prispevkih.
Nekje 3 mesece nazaj sem prvič začutila topo bolečino najprej v predelu pod popkom, v bližini desnega jajčnika, kasneje pa tik pod prsmi, na sredini. Istočasno je urolog ugotovil, da imam trigonitis. Jemala sem Primotren in stanje se je sčasoma izboljšalo.
Ta teden pa spet ponovitev in sicer tokrat občutim prav bulo, v kateri- če pritisnem s prsti, se začuti tudi srčni utrip- najprej zelo intenzivno pod prsmi, cca 10 cm nad popkom, potem se sčasoma pomika nižje. Najbolj izrazit utrip začutim, če ležim.
Na internetu sem zasledila t.i. tiksemijo debelega črevesa, kjer sem našla kar nekaj mojih simptomov- med drugim tudi težave z mehurjem, menstruacijske težave (imam izredno močne in bolečinske cikluse, ki jih pred tem nikoli ni bilo), seneni nahod (diagnoza letos jeseni potrjena), zadah iz ust.
Imam tudi rahlo rumene beločnice.
Prebavo imam redno, včasih grem večkrat na dan, včasih pa komaj enkrat. Blato je normalno obarvano- sem pa zasledila, da je večkrat čisto ozko in lepljivo.
Hodila sem k osebnemu zdravniku, ki me ne jemlje resno in vse pogojuje s stresno službo- ki jo sicer imam, vendar že 4 leta in težav prej nikoli nisem imela.
Sem zdrava 30 letnica, do sedaj brez posebnih zdravstvenih težav, normalno prehranjena, športnica.

Zanima me vaše mnenje- kaj mi proporočate naj sama storim- dieta?- oz. kaj naj zahtevam od zdravnika, da mi pregleda (navsezadnje plačujem zavarovanje, za vsako posebno “uslugo” pa moram vedno prosit).

Za vaše mnenje se vam najlepše zahvaljujem in vam želim srečno 2007!

Spoštovani!

Večkrat sem se lotil vašega vrašanja, pa nekako ne uspem najti idej, kaj bi lahko to bilo. Lahko tipate gibanej črevesja in ob tem čutite tudi pulziranje arterij, vendar ne da bi videl, to težko potrdim. Prej gre za nervozno črevo, kakor za kar koli drugega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close