Najdi forum

Bolečina v stopalu

Re: Bolečina v stopalu
23.03.13 08:05
Pozdravljeni.
Ze dalj casa imam probleme z hrbtenico.Imam Hipestezijo po dermatomu L5-S1 desno. Vidne so tudi spremembe na nivoju L4-L5 tipa Modica 2. Pred kratkim sem prebolela mozganski infarkt ki je bil prizadet govor in desna roko ter noga ( to se je delno popravilo).Groba moc desnice je oslabljena, prav tako desna rama,Hodim bolj po zunanjem delu desnega stopala. Ze pred tem sem imela bolecine v spodnjem notranjem delu stopala.ki pa se sedaj stopnjuje
Sprasujem ali je mogoce posledica bolecine spodnjega notranjega dela stopala od hrbtenice ali je mogoce kaksen drugi vzrok.Zdravniku sem omenila za bolecine, a je rekel, da gre verjetno za kaksno vnetje in bo minilo.
Najbolj je prisotna bolecina zjutraj, saj ne morem stopiti na desno nogo, ali ce dalj casa sedim.Peta je na notranji strani malo zatecena in trda ter boleca na pritisk.Imam obcutek kot da imam podlozen del noranjega stopala Ko nogo potegnem naprej mi prste potegna navznoter in zacutim bolecino v predelu stopala, prav tako ko potegnem nogo na desno strav navzven je isti obcutek zategnjenosti.
Glede hrbtenice je bil ze dogovor za operativni poseg a se je ortoped odlocil dokler ne bo vecjih motenj ob zadrzevanju vode in blata sledi neoperativno zdravljenje.

Iskena hvala vam za odgovor.Tonica

Pozdravljeni.
morda me lahko kdo osvetli pri moji zadevi.
Sem aktiven športnik vendar sem zadnji dve smučarski/borderski sezoni preskočil zaradi bolečin v stopalih. Poizkusil sem z različnimi menjavami opreme (novi, stari čevlji, vezi, bord) vendar mi nič ne pomaga. Ob vožnji po progi mi (predvidevam zaradi trenja) začne boleti/peče stopalo. Ta motnja ne popusti dokler ne odpnem vezi oz. sezujem čevlja. Poizkusil sem tudi vozit tako z “zategnjenim” čevljem kot tudi ohlapnim vendar ne opažam razlike. Občutek imam, da je to kej v povezavi z pritiskom čevlja/vezi na nart.

Vsakršna pomoč bi prišla prav, da lahko začnem ponovno uživat na snežnih strminah.

lp

Spoštovani,
verjetno bo treba k ortopedu, da pogleda obliko pete in stopala, kje je in kdaj oz. ali on lahko sproži bolečino in če glede na vse to lahko kaj svetuje ali ukrene. Idealno bi bil tak, ki se ukvarja s športniki.
Lep pozdrav,

Spoštovana ga. Tonica!
Verjetno gre za kombinačijo težav po kapi in hrbteničnih težav. Očitno je stanje tako, da možne nevarnosti ev. operacije zaenkrat ne odtehtajo nevarnosti komplikacij posega. Žal. Lahko sicer opravite EMG teh korenin kar pa je glede na to, da ne bo operacije bolj akademskega značaja (se pravi natančneje boste vedeli koliko so korenine prizadete, terapija pa ostaja enaka).
Lep pozdrav,

Pozdravljeni, stara sem 28 let, s tekom, pa se zelo rekreativno (6-8,redko 10km počasnega teka 4xtedensko) ukvarjam že osem let. Do sedaj nisem imela nobenih težav, sedaj pa se mi je že večkrat zgodilo, da me po teku prime kot nekakšen krč v stopalu-in sicer na sredini, spodaj. Krč drži nekaj časa, kljub masaži. Čez par minut popusti, še vedno pa ostane tisti čuden občutek-ja, kot pri krču v mečno mišico na primer… Naslednji dan lahko spet normalno odtečem.

Kaj bi lahko bil razlog? Neprimerna obutev? Kakšno menenje imate o bosonogem teku oziroma minimalistični športni obutvi-ki naj bi ugodno vplivala na stopalni lok? Bi bilo smiselno občasno tek izvesti v taki obutvi?

Za primerno hidracijo poskrbim, tako da to ne bo razlog.

Hvala vnaprej za odgovor.

POZDRAVLJENI!
Stara sem 40 let,visoka 171 cm. in težka sem 60 kg in nisem tekačica in ne športnica.Že nekaj let čutim zmerno bolečino na desnem podplatu na notranji strani.Bolečina je prisotna ves čas,tudi ko ležim in jo popolnoma nič ne obremenjujem.Zadje čase pa se je bolečina razširila proti gležnju in še vse skupaj tudi peče.Na zunaj se ne vidi nič.V predelu gležnja pa imam tudi čuden občutek na dotik(rahlo mravljinčasto).
LP, Barbara

Spoštovani!
Najverjetneje gre za težavo s strani tetive mišice tibialis posterior, ki je glavna nosilka notrenjega, vzdolžnega stopalnega loka, kar ni tako redka težava npr. pri ljudeh s ploskim stopalom.
Druga, tudi ne redka možnost je težava s križem (kar pa ima ponavadi pridruženo še kake mravlnjince in nemoč v stopalu).
Poskusite z vložkom, ki nežno podpira vzdolžni stopalni lok in vajami za krepitev mišičja stopal. Najbolj pa priporočam pregled pri ortopedu.
Lep pozdrav,

Spoštovana tekačica 28!
Bolj kot za bosonogi tek sem za zamenjavo copat, raztezne vaje in vložke, ki podpirajo zlasti vzdolžni stopalni lok. Bi bilo pa dobro, da bi kdo videl vaša stopala- imate npr. visoke stopalne loke, stopala nekoliko navznoter, kratke Ahilove tetive??
Lep pozdrav,

New Report

Close