Bolečina v stopalu
Spoštovani,
izvidu navajajo droben kovinski tujek v podkožju zunanjega končnega dela podplata, ki pa ga na posnetkih ne vidim (zelo verjento zaradi slabše ločljivosti).
Priporočam klinični pregled. Če se boste odločili za pregled pri nas, Vas prosim, da s seboj prinesete tudi opravljene rentgenske slike na CD-ju.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
A jasno mi nekaj. Najbolj me boli pod palcem kot je na sliki. Od samega začetka je bolečina prisotna pod palcem. Tu kot je navedeno v izvidu je prisotna le majhna bolečina. A bi zaradi tega tujka lahko bil vzrok bolečine tudi pod palcem ali gre za čist nekaj drugo? ker ta tujek bi naj bil na zunanji strani pri mezincu, ne pri palcu. In če so potrebne slike z drugega zornega kota za ugotovitev, kaj bi bilo tu pod palcem?
Spoštovani,
kovinski tujek leži glede na opis na drugem mestu. Priporočam še ultrazvočni pregled bolečega področja. Tega lahko opravite tudi pri nas. Še boljše bi bilo sicer slikanje z magnetno resonanco, vendar pa to zaradi kovinskega tujka v stopalu zelo verjetno ne bo izvedljivo.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
Stara sem 28 let, pred 4 sem imela vneto narastišče tetive. Zdravnik mi je svetoval hlajenje, počivanje….vendar se zadeva ni pozdravila, stanje se mi je ponavljalo in danes imam diagnozo – Haglundova peta. Vendar je naplastitev oz. izrastek majhen in ortopedi mi ne priporočajo operacije. Delam vaje za razgibavanje, dvakrat sem že opravila fizioterapijo z ultrazvokom,upoštevam navodila glede obutve… Pred tednom sem bila tudi na RTG petnice, ki je pokazal, da je vidno nekaj drobnih kalcinacij ob narastišču in nekoliko razredčeno strukturo petnice, ni pa videti pravih erozivnih sprememb ob narastišču.
Zanima me, kaj pomeni razredčena struktura petnica-ali to pomeni izgubljanje kostne gostote?
Ali je v takšnem stanju priporočljiva še kakšna fizioterapija (udarni valovi) ali je po tako dolgem obdobju edina možna rešitev operacija?
Hvala za odgovor
Lep pozdrav
Spoštovani,
priporočam, da pred nadaljnjim zdravljenjem opravite slikanje obolelega gležnja z magnetno resonanco in da pridete nato na pregled s posnetki. S seboj prinesite tudi rentgenske slike. Zaradi opisa le teh se ne vznemirjajte.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Prosim.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
sem tekačica na srednje proge. Pri 30 min hoje me je začel boleti zunanji del stopala (vzdolž celotnega stopala). Naslednji dan sem le s težavo stopila na levo nogo, v nekaj dneh mirovanja(zelo malo gibanja) pa se je stanje izboljšalo, vendar še vseeno čutim rahlo bolečino pri hoji. Pri daljši hoji od 15 min me začne bolj boleti. Na otip ne čutim posebnosti, pri hoji pa me boli. Če hodim po prstih, ne čutim bolečine. Ultrazvok ni pokazal posebnosti, sedaj pa čakam na magnetno resonanco in RTG.
Prosim za svetovanje, kaj bi lahko bil vzrok bolečine.
Lep pozdrav
Spoštovani,
mislim predvsem v smeri stres zloma stopalnice. Tega lahko zgodaj prikaže predvsem slikanje z magnetno resonanco.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni!
Sem redno aktivno dekle, ki opravi vsaj 5 treningov tedensko. Treningi so visoke do srednje težavnostne stopnje, vmes pa imam tudi tek. Tečem po navadi 5km v dobrem tempu in vmes oddelam tudi kakšen sprint.
Pred dobrim tednom dni pa sem takoj po teku začutila nelagodje v desnem stopalu. Kljub temu sem nadaljevala s treningi, ker nisem čutila bolečine.
Pred štirimi dnevi pa me je stopalo začelo boleti. Opravila sem še dva treninga, vendar me je takoj po in pred treningom stopalo še vedno bolelo. Bolečina se ni zmanjšala še do danes in ko hodim, moram šepati, saj ob dotiku noge s tlemi začutim močno bolečino v območju stopalnic, pod mezincem in četrtim prstom.
Bolečina zajame tudi srednji del stopala in celotno stran stopala kjer je mezinec.
Ker je moja hoja ovirana, sem se odločila da izpustim trening.
Zanima me ali gre mogoče za kakšno poškodbo ali je samo navadna bolečina?
Pozdravljeni,
zelo verjetno gre za stresno reakcijo, morebiti celo zlom, katere izmed stopalnic.
Priporočam, da čim prej opravite slikanje bolečega stopala z magnetno resonanco (na rentgenskih slikah se takšni zlomi (reakcije) običajno ne vidijo več mesecev) in da pridete nato na pregled s posnetki ter izvidom.
Pozdravljeni.
4.7. sem bila operirana zaradi zloma goleni – obe kosti. Dobila sem 2 ploščici in vijake. Po 1 mesecu se na slikah še ni videl kalus, longeto so mi sneli in lahko razgibavam gleženj, ne smem pa še stopiti na nogo.
Zanima me kdaj predvidoma lahko pričakujem, da bom spet hodila, šla na kak sprehod, izlet po ravnem?
Stara sem 33 let.
Hvala za vaš odgovor že vnaprej!
Pozdravljeni,
zelo verjetno vam bodo dovolili hojo z berglami z obremenjevanjem poškodovane okočnine do bolečine po preteku 6 tednov od operacije, opustitev bergel pa bo zelo verjetno nekje med 3 in 6 meseci po operaciji. V slednjem časovnem intervalu pričakujem tudi zmožnost hoje po ravnem, vključno s sprehodi.
Da, tako je običajno.
Prosim.
Prosim.
Pozdravljeni!
Kot svetovano sem bila na RTG slikanju stopala po treh tednih bolečin v stopalu. Vendar izkazalo se je, da se na sliki ni nič posebnega pokazalo.
Stopala še vedno ne morem brez bolečin pomakniti navzven in hkrati me ob dolgi hoji začne zopet boleti. Med samo telovadbo načeloma ne čutim bolečin, vendar ne morem prenesti teže na predel mezinca in predzadnjega prsta na nogi.
Zdaj je od pojava bolečine približno več kot pet tednov.
Zanima me ali bi bilo potrebno narediti še dotatne preiskave ali tveganj ni?
- Hvala za odgovor že za v naprej.