Najdi forum

bolečina v stegnu

Lep pozdrav!

Zadnje 14 dni se mi pojavlja težava z bolečino na sprednji strani stegen (bolečina je nekako nad kolenom, na notranji strani in potem višje po stegnu navzgor). Poleti sem veliko kolesaril (tam nisem imel težav) in bolj malo tekel, sedaj pa se mi že po 2-3 km teka pojavi ta bolečina. Pozimi in spomladi teh težav ni bilo. Bolečina se ni pojavila kar naenkrat, ampak postopoma med tekom. Malo pomaga če raztegujem mišico, po parih urah mirovanja pa mine. Je težava povezana s prilagoditvijo mišic na kolesarjenje? Kako bi si lahko pomagal?

Hvala

Pozdravljeni,

Glede na opis težav je zelo verjetno kot ste sam predvideval, da se je nekaj zgodilo z mišico. Lahko je sprememba obremenitve, lahko preobremenitev, lahko je prišlo tudi tu poškodbe mišice. Bodite pozorni na pravilno raztezanje pred in po aktivnosti. Med raztezanjem ne sme biti prisotna bolečina. Poskusite tudi z nadzorovanimi vajami za krepitev sprednje stegenske mišice. Če bolečine ne izzvenijo v tednu dni, svetujem pregled pri zdravniku in UZ diagnostiko.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close