bolečina v stegnenici
Lepo pozdravljeni….stara sem 33 let in dobro leto po porodu. Takoj po porodu sem imela cc 6 mesecev bolečine v obeh kolkih ,ki so se odražale predvsem ob vstajanju iz sedečega položaja in ob vsedanju, tudi hoja po stopnicah je bila boleča, bolelo me je tudi v dimljah ter v nadsramju….z časom se je bolečina zmanjševala ,začela sem tudi hoditi v službo ,je bolelo a manj….sedaj pa me vedno bolj moti bolečina v desni nogi – stegnenici, kakih 10 cm od kolka na zunanji strani bedre ,na to stran ne morem ležat , boli ob vsakem premiku noge vstran ,pa včasih tudi gor ,bolečina je močna tudi kadar se vsedem – še posebej recimo na straniščno školjko ….ob lekadolu bolečina ne izveni ,in se mi zdi da lahko z dotikom dolčim center bolečine -kot da zaboli že ob samem dotiku…..naj še povem ,da so te bolečine vsakodnevne,a se mi zdijo zdaj še hujše …sem pa pred tedni padla po stopnicah- v bistvu sem po trtici letela navzdol…..sem tudi nekoliko pretežka imam 62 kg ob 156 cm …..k zdravniku še nisem šla ,me pa zanima kaj bi to lahko bilo in kaj mi svetujete ?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
L.P
V času nosečnosti in poroda otrok dostikrat nadraži medenični sklep in morda gre za posledico tega – artritis medenično-križnega sklepa.
Padec na trtico verjetno nima povezave z vašimi simptomi bolečin.
Vabim vas na pregled, kjer bomo natančno ugotovili vzrok in možnost zdravljenja.
Lep pozdrav,
lep pozdrav,stara sem 26 let in pred 2-mi leti priblizno so mi z rtg v desni stegnenici slucajno nasli kostno spremembo katera pa mi ni povzrocala tezav ali bolecin v tem delu(desna stegnenica),pred 14 dnevi pa sem rodila drugic in od takrat cutim bolecine v zadnjem delu stegna ampak predvsem ko sedim ali lezim se pravi ko je ta del noge naslonjen na podlago,zanima me ali je to posledica poroda ali mogoce te kostne spremembe,diagnoza je bila:FIBROZNA DISPLAZIJA? ,NEOSIFIRAJOCI FIBROM? PROKSIMALNE DESNE STEGNENICE,MNENJE:GRE ZA NEOSIFIRAJOCI FIBROM ALI ZA FIBROZNO DISPLAZIJO,VSEKAKOR PA JE PROCES BENIGEN.BIOPSIJA ZAENKRAT NI POTREBNA.Decembra 2008 bi morala na ponoven rtg in kontrolo a ker sem bila noseca so mi odsvetovali rtg slikanje,sedaj pa je moja zdravnica odsotna in ne morem dobiti napotnice za slikanje in pregled me pa skrbi da ni ta bolecina posledica te kostne spremembe.za vas odgovor se vam v naprej zahvaljujem.lep pozdrav
Verjetno gre pri vas za težave s skrčenostjo enih in napetostjo drugih hrbteničnih mišic v medeničnem predelu. Lahko gre za osteohondrozo ledvenega dela hrbtenice ali pa so problemi povezani s posledicami poroda.
Vabim vas na pregled, da ugotovimo dejanski vzrok, mislim, da bomo lahko v vsakem primeru pomagali.
Lep pozdrav,