Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolecina v spodnjem predelu trebuha

bolecina v spodnjem predelu trebuha

Pozdravljeni.

Pred dobrima dvema mesecema sem dan po igranju nogometa začutil bolečine v levem dimeljskem kanalu med stegnom in trebušno mišico malo nad modami. Najprej sem pomislil na kakšen nateg. Po eno tedenskem počitku je bilo malo bolje in sem zopet odšel na nogomet, kjer sem normalno igral. Naslednji dan se je zopet pojavila bolečina, ki ni več popustila. Bolečina se pojavi, kadar se dvignem iz ležečega v sedeči položaj ali pri določeni obremenitvi. Odšel sem do zdravnice, ki mi je predpisala enotedenski počitek in ker ni bilo bolje sem odšel nazaj, dala mi je napotnico za ultrazvok spodnjega dela trebuha, ki pa ga imam zaradi našega zdravstva šele sredi junija. Problem je v tem, da sem nato po kakšnih dveh tednih začutil bolečino še v desnem kanalu in me je kak teden bolelo v obeh kanalih, nato pa se je bolečina prestavila iz kanalov na sredino spodnjega dela trebuha nad moda, kjer jo še zdaj čutim.

Tako, da sedaj ne vem kaj pomeni to prestavljanje bolečine? In malo me skrbi, ker po dveh mesecih bi tudi bolečina že morala izginiti, če je povezana s kakšno mišico, ali se motim? Aja naj omenim še da sem vmes šel na samoplačniški ultrazvok za kilo, ki pa je naj ne bi imel. Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Razlogov za bolečino je lahko več: od natrganine kite, prehoda med kito in mišico, narastišča kite na kost, trigger točk v mišicah…v tem področju lahko povzroča bolečine 6 različnih kit s pripadajočimi kitami…manjše kile tudi ultrazvok ne zazna…zdravljenje tendinoz pa je zelo trdovratno in traja dolgo časa. Pa še to: same kite se ne zacelijo same od sebe dovolj dobro, da boste ponovno lahko igrali nogomet, saj so sile na mišico prevelike in tkivo ne zdrži.

New Report

Close