Bolečina v spodnjem delu trebuha
Pozdravljeni, stara sem 45 let. Menstruacije imam redne, vendar se mi v zadnjem času ciklus krajša, menstruacije so tudi močnejše, kar naj po mnenju ginekologinje ne bi bilo nič posebnega za to starost. V zadnjem mesecu in pol imam tudi konstantne bolečine v spodnejm delu trebuha, nekako podobno krčem prve dni menstruacije. Do prvega poroda sem imela zelo boleče menstruacije. Po porodu so izvenele, vendar so se zdaj po skoraj 13ih letih začele ponovno pojavljati, ne sicer tako močne, vendar vseeno so prisotne. Ker sta se mi v zadnje pol leta pojavili tudi dve izredni krvavitvi med ciklusom, sem obiskala ginekologinjo. Ultrazvok ni pokazal nič posebnega, bris na bakterije in urin sta tudi ok. Pap bris lanskega januarja je bil tudi ok. Ginekologinja mi je predpisala Utrogestan, ki naj bi ga jemala od 15.-25. dne ciklusa. V tokratnem ciklusu se mi je 9. dan ponovno pojavila rahla krvavitev (bolj kri, pomešana v sluzi), ki je trajala nekje 4 dni. Bolečina ostaja. Včeraj sem prvič vzela Utrogestan. Z ginekologinjo naj bi se slišali po drugem krogu jemanja in se potem odločali, kako naprej. Omenjala je histeroskopijo. Ali je smiselno čakati tako dolgo? Zaradi neprestane bolečine namreč že težko funkcioniram. Že naprej hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
vzroki za bolečino v trebuhu so lahko ginekološki, vendar je vaša ginekologinja očitno ginekolški vzrok izključila, saj je bil UZ normalen. Lahko pa gre za težave s strani prebavil ali sečil. Torej bi bilo dobro, da obiščete tudi splošnega zdravnika.
LP
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Se oglasim še pri splošnem zdravniku. Še prej pa imam še eno vprašanje. Malo sem raziskovala in našla simptome raka jajčnikov. Že nekaj časa imam tudi bolečine v spodnjem delu hrbta, tudi napihnjena sem. Ali bi se na ultrazvoku videle spremembe, ki bi nakazovale na tega raka, ali bi bilo potrebno opraviti kakšno drugo preiskavo?
Lahko bi se videlo tvorbe na jajčniku, jajčnika bi imela spremenjen izgled, videli bi prosto tekočino v meli medenici…
Že na vaginalnem UZ.