Pozdravljeni,
Pred tednom dni se mi je v spodnjem delu trebuha pojavila špikajoča bolečina, ki sem jo pripisala jajčnikom. Ginekologinja mi je pregledala trebuh in jajčnike, kri je bp in voda je bp, tako da je izključila vnetje oz. karkoli ginekološkega. Sedaj je špikanje izginilo, ostala pa je topa, pekoča bolečina, kot če bi naredila 300 trebušnjakov. Bolečina ni konstantna, pride na par minut in zgine. Bolj je prisotna v sedečem položaju, ko hodim je ne občutim, Prav tako ni huda, je pa zelo moteča. Zanima me, če se vam svita kaj bi to lahko bilo? Naj še povem, da sem stara 32 let, rodila s cr dvojčka pred 15.meseci, ne kadim, ne pijem in se redno ukvarjam s športom. No, prav na aerobiki se mi je pojavila prvič bolečina na levi strani trebuha ob strani in od takrat je konstantno prisoten ta čuden občutek v trebuhu. Z napenjanjem nimam problemov, blato odvajam redno in normalno. Pred 2.mesecema sem imela tudi laparoskopsko operacijo žolčnika.
Pa še to me zanima, ali se lahko bolečina iz križa oz.hrbta projecira v trebuh?
Prosim vas, pomagajte:)!!!
Hvala in lp,
Maja
Spoštovana!
Težko rečem, kaj bi bila ta bolečina. Glede na to, da se je pojavila med telovadbo, bi bila lahko posledica poškodbe mišice. Najverjetneje ni posledica bolezni prebavil, saj bi se pojavljala tudi ponoči in v vseh položajih. Možno je tudi, da so težave posledica zarastlin, ki nastanejo po operacijah-v vašem primeru po carskem rezu. Morda bi najprej poskusili s krioterapijo in masažami. Seveda se lahko bolečina iz križa projecira v trebuh.
Lp;Nataša Smrekar