Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Bolečina v sklepu rame

Bolečina v sklepu rame

Spoštovani,

pred 1 mesecem sem pri športu zaradi naglega sunka, mislim da nategnil vezi v rami – nekako na stičišču ključnice in nadlahti. V glavnem, pri premikanju roke me kar boli. Katero mazilo bi mi svetovali, naklofen? kaj drugega? kaj mislite o kitajski masti?
Ali naj grem slikat?

Hvala vnaprej za odgovor.

Sodeč po opisu gre pri vas za pškodbo akromioklavikularnega sklepa (sklep med ključnico in lopatico). Običajno gre za nateg sklepne ovojnice (sindezmolizo), ki se zdravi konzervativno. V kolikor bolečine vztrajajo svetujem opravljanje ultrazvočne preiskave rame (ne RTG slikanje) in obisk pri nas za postavitev ustrezne diagnoze in določite programa terapevtske vadbe. Zavod za medicno športa Ljubljana, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana (BTC), TEL. 031 228 794. lEP POZDRAV.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Pozdravljeni,

dva meseca nazaj sem si pri padcu s kolesom zlomila levo nadlahtnico, sem levičarka. Zlom se je namesto tri tedne celil mesec in pol, izredno počasi. Ko so mi sneli ortozo sem začela s fizioterapijo, telovadbo in magnetno terapijo. Po enem mesecu sedaj lahko gibljem roko, z bolečinami, počasi…zunanje rotacije še niso izvedljive. Fizioterapevtka sumi, da gre za natrgano ali strgano tetivo….zdravnica me je dala pod nujno na ultrazvok na Jesenice, kjer mi je pa kirurg pregledal gibljivost pa čeprav piše, da je gibljivost dobra…je rekel, da za ultrazvok nej se pa naročim da traja kake dve meseca…da nujno bi bilo, če ne bi mogla roke dvigniti. Naslednji četrtek naj bi šla delati, vendar fizioterapevtka tega ne priporoča, ker imam dokaj težko fizično delo (dvigovanje težkih stvari)…jaz roke še ne morem obremenjevati, ker so bolečine prehude…kaj naj naredim? Če me dajo delati in imam ultrazvok v začetku decembra pa če je tetiva natrgana se lahko strga…ali je ultrazvok 100%? Kaj priporočate?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close