Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Bolečina v sklepih

Bolečina v sklepih

Pozdravljeni.
Že od majhnega (odkar pomnim) imam občasno bolečino v kolenu in gležnju, gre za nekakšno trganje, oz. revmo. Bolečina se je vedno pojavljala pogosteje poleti in sicer proti večeru t er v obeh nogah.Čez čas sem odkrila, da v kolikor si poleti popoldan oblečem dolge hlače in nogavice, bolečine ni. To je nekako funkcioniralo do letos. Sedej je bolečina v kolenu in gležnjih prisotna vsak dan, cel dan. Topla oblačila ne pomagajo več. Najmočnejša je bolečina v levem kolenu, poleg gležnjev me bolijo tudi podplati, tako da včasih komaj še stopim na noge oz. se dvignem.
Lani decembra sem prvič rodila, stara bom 35 let. Po porodu mi je ostalo skoraj 20 kg nad mojo pred porodno težo, danes ima 76 kg, visoka pa sem 167 cm. Zaradi polnega dojenja še nisem načrtno hujšala. Drugače sem pri 16 letih imela operacijo levega kolena – odstranitev miniskusa zaradi poškodbe, letos maja sem imela artroskopijo desnega kolena, ker je bil miniskus natrgan – brez poškodbe. Imam tudi platfus in zelo bolečo hrbtenico: na podlagi rengentskega posnetka imam močno stanjšanje hrustančnih ploščic ter zasuk hrbtenice v medeničnem predelu, kar mi blokira živec. Do sedaj se mi je blokada zgodila 4x (v zadnjih dveh letih)- tako da en teden nisem mogla hoditi.
Družinska amneza:
oče je imel arteriosklerozo z odprtimi ranami na žilah, po upokojitvi so se mu noge zacelile, je pa začel zelo slabeti, tako da ni mogel več stati na nogah. V roku enega leta je ohromel in kljub razgibavanjem in masaži ni nikoli več mogel premikati kolenskega sklepa in gležja. Umrl je od srčne kapi.
Mama ima osteoporozo.
Ko sem bila majhna sem bila veliko izpostavljena mrazu in vlagi.
Vprašanje: Ali so moje bolečine v kolenskem sklepu posledica revme? Ko sem to pred leti omenila zdravniku se mi je smejal, češ da sem za kaj takšnega še premlada. Vendar bolečina postaja vse hujša ne glede na moja leta. Če ni ravma, kaj bi lahko bil vzrok mojih bolečin?
Kako si lahko olajšam bolečine in h kateremu specialustu bi bilo priporočljivo iti?

Hvala za informacije.

Bolečine v kolenu ,ramenih in komolcih se mi pojavijo predvsem v zimskem času, ko so nižje temperature, pa tudi poleti,ko ni preveč vroče,ali pa je prostor hlajen z klimo. Na kolenih moram nositi kolenčnike , ker me drugače zelo bolijo. Prav tako so občutljiva ramena in komolci. Ko ponoči spim moram imeti oblečeno toplo oblačilo, ker me drugače zjutraj preveč bolijo sklepi, sploh pa ne smem spati na ramenih, ker to še poveča bolečino,( v vroči spalnici ne da spati).
Če imam v avtomobilu poleti prižgano klimo ne smem voziti z kratkimi hlačami , ker me takoj začnejo boleti kolena.
Vse te bolečine nekako izginejo ko se telo segreje, pri kakšnih fizičnih naporih ali segrevanju z grelnikom.
Bolečine se mi pojavijo tudi na petah če hodim v stanovanju po parketu v navadnih copatah ali bos , zato imam copate s pluto ki ne prenašajo temperature tal.
Naj š e dodam, da do 30. leta nisem imel teh bolečin,prav nasprotno me ni nikoli nič zeblo, in sem bil mnogokrat sredi najhujše zime ves vroč in prepoten in moker od nog do glave na pol oblečen zunaj in užival pri mojih športnih aktivnostih. Sedaj jih imam 40.

Bil sem že na revmatološki kliniki Petra Držaja, vendar ni za izvidih nikakršnih znakov revmatizma.
Zanima me ali mi pomagale GLUKOZAMIN KAPSULE ali kakšno drugo zdravilo.
Hvala za odgovor

LP DANIJEL
TEL:040 504 313

New Report

Close