Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v sapniku

bolečina v sapniku

Spoštovani!

Že precej časa se mi dogaja, da me zjutraj (ko se zbudim) ob globokem vzdihu močno zaboli v predelu sapnika (grla?). Bolečina je ostra in zelo hitro mine, pojavi pa se le ob prvem jutranjem globokem vdihu. Če diham plitko ne čutim ničesar. Tudi čez dan nimam težav. Stara sem 25 in sicer zdrava. Pestijo me le alergije. kaj bi to lahko bilo?

Najlepša hvala

Spoštovani!

Na podlagi tega ni mogoče posumiti na nič nevarnega ali takega, da bi se dalo zdraviti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Mene tisči v zadnjem predelu adamovega jabolka bolečina je skoz prisotna mine samo ko spim in ne tišči me 0,5 ure ko ustanem..
Edino če pojem 2× dnevno 2 Lexaurina 3mg / ali 2× 10mg Apaurin / ali 2× 1mg xanax ali helex…
Sedaj mi psihiater pripisuje zadnje leto in je stanje znosno bolečine ni če jem ene od teh tablet ampak me sili da neham jemati te tablete bil sem tudi na gastroskopiji kjer so rekli da je vse ok drugače imam helikobaktor bakterijo ki pa miruje naredili so potrebne teste..
Najbolje da povem celo zgodbo,jaz sem bil odvisnik od mojega 18 leta rojen sem 8.6.1980 se pravi 2000 sem se prijavil na metadonsko klinniko in ker sem bil depresiven in nisem mogu spat mi je psihiater Dr.Kastelic pripisal 2× 5mg Apaurine in Ciprami antidepresive ki sem jih jemal 5 let do leta 2005 leta 2007 mi je umrla žena in najin otrok in njen iz prejšnjega zakona,potem sem vse potlačil v sebi in pred letom 2011 mogoče dvema letoma mi je oče umru takrat sem spet obiskal dr.Kastelica in ga prosil za Lexaurin 2× 3mg..ki mi jih tudi pripisuje ..Naredil sem vse teste in z mano je vse OK kri je OK pritisk je malo zvišan samo spodnji,holesterola imam isto malo reveč kot mi je Dr.Kastelic objasnil obstajata 2 vrsti holesterola,Dobrega imam premalo ,Slabega pa imam 7,5 preveč pravi da ga imava isto.
Moja terapija je 135mg Metadona in 2× 3mg Lexaurina.Drugih drog ne uživam kar lahko dokažem ker na metelkovi dobim Metadon tedensko moram dati urin vsak teden in vsi testi so negativni od leta 2003.
Prosim da mi svetujete kaj naredim kajti če jem Apaurin 10mg 2× ,Lexaurin 3mg 2× , Helex ali Xanax 1mg 2×,je vse ok če vsak dan zjutraj popijem solucijo metadona im popoldne 1 tablet in 1 zvečer je vse ok..

Spoštovani!

V taki situaciji vas povsem razumem. Tudi iz izkušenj s pdobonimi bolniki vam lahko rečem, da ste toliko spremenjeni, da brez teh zdravil praktično ne bo šlo. Seveda bi bilo idealno, da zmanjšate. Pogovorite se o možnosti, da bi pskusili s kakšnimi dodatnimi zdravili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

spoštovani,

Pri meni gre sicer za stanje, ki se je pričelo z znaki angine, ki pa so izginili v parih dneh. Temperatura je še vedno povišana sicer med 37 in 37,8 °c. Uporaba lekadola temperature ne zniža, pojavila pa se je pekoča in praskajoča bolečina v sapniku ki se nadaljuje v pljuča, ob manjših naporih tudi težko zajemam sapo. Pred kakšnim letom sem tudi zbolela za atipično pljučnico zato me zanima ali je mogoče to kakšen znak ponovne infekcije spodnjih dihal. Bolezen traja približno dva tedna.

Najlepša hvala za vaš odgovor

Spoštovani!

Nemogoče zanikati ali potrditi. Pogosto smo manj telesno zmožni že ob virusni infekciji, ki prizadene sluznice in mišice, lahko pa tudi zaradi slabše izmenjave plinov v pljučih ob pljučnici, zato zoglj na podalgi opsianih znakov ni možno zanesljivo potrditi, za kaj gre.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni že tri tedne nazaj sem začela grozno kašljati sicer suh dražeč kašelj z čudnimi zvoki in hudim napenjanjem. Občasno tako hud da sem bruhala. Kašelj se je zdaj malo umiril vendar so se pojavile vmes hude bolečine v rebrih spredaj na desni strani v zgornjem predelu prsnega koša. Bolečina se pojavlja ob kašlju in premikanju ter vdihu. Zdravnica mi je sicer predpisala sumamed in letizen. crp in levkociti so bili malo povišani.Pravi tudi da je to načeloma bronhitis ker traja dlje časa in da glede bolečine v rebrih nemore narediti ničesar vendar je bolečina zelo huda prosim če mi lahko svetujete kako naj vsaj omilim bolečine ??

Spoštovani!

jaz bi priporočil codein proti kašlju in po potrebi še kaj proti bolečinam. Predpisani zdravili verjetno ne bosta imeli kakšnega učinka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close