Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže bolečina v roki živec

bolečina v roki živec

Pozdravljeni!
Obračam se na vas v upanju da dobim več informacij glede moje poškodbe. Star sem 28 let levičar in se ukvarjam s športi, ko je namizni tenis in badminton. Pojavila se je bolečina v levi roki, ki poteka od lopatice do kazalca. Občasno se pojavi kot mravlinčasta bolečina. Sumim, da je poškodba živca. Ne čutim da bi bilo z mišicami kaj narobe, ker me pri samem gibanju roka neboli. Razen pred kratkim sem poiskusil narediti nekaj skled, pa sem občutil občutno oslabljeno levo roko predvsem v prsnem delu!!!!
Kaj več o sami poškodbi lahko odgovorim naknadno.
Predvsem me zanima kako in koliko časa traja sanacija take poškodbe.
Hvala za odgovor.
LP
K.

Pozdravljen Klemen!

Svetovala bi vam obisk pri fizioterapevtu, ki se ukvarja z Cyriax ali Maitland konceptom. Le ta vam bo verjetno lahko ugotovil za kakšno poškodbo gre. Težave vam lahko povzročajo sklepi, lahko gre za manjšo utesnitev živca, lahko gre za premik medvretenčne ploščice, lahko pa gre samo zaradi stalnih preobremenitev mišic za aktivacijo vozlov v mišicah, ki lahko povzročajo zgoraj opisane simptome.

Fizioterapevt vam bo lahko tudi povedal koliko časa bo okvirno trajajlo zdravljenje. To je odvisno od resnosti poškodbe in od sposobnosti vašega organizma za regeneracijo.

Do takrat bi vam svetovala, da se izogibate aktivnostim, ki vam provocirajo težave.

Živjo,
na vratu je sedem vretenc in če boli roka imaš problem na vretencu.Mogoče 4 ali 5 vretenu.Petra

Pozdravljena Petra!

Na žalost ni tako enostavno. Vretenca so lahko samo eden izmed možnih vzrokov. Glede na njegovo starost pa je verjetnost za to precej manjša, kot če bi imel npr. 50 let.

New Report

Close