Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina v roki

Bolečina v roki

Spoštovani,

že 10 dni čutim bolečino po desni roki, ki je ne morem lokalizirat. Začelo se je na zunanji strani nadlahti, pa po zunanji strani komolca, vse do zapestja, kjer me zadnje dni najbolj boli palec, kazalec in sredinec. Naj povem, da roka ni nič otečena, skratka nič ni za videt, mene pa zelo boli. Zadnja dva dni imam tudi občutek težke rame, ki mi jo kar dol vleče.
Pred tremi dnevi sem bila pri zdravniku in mi je predpisal naklofen, ki pa nič ne pomaga oz. je samo še slabše, če ga vzamem. Tudi v glavi imam nek čuden občutek, ki ga ne znam opisat.
Kaj bi to lahko bilo? Nekje sem prebrala, da je tp lahko znak pljučnega raka. Stara sem 30 let, kadilka (do 10 cigaret dnevno).

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Oprostite za kasen odgoor.

Zanki kažejo za možnost, da gre za pritisk na živce nekje v vratu zaradi narave dela ali nepravilnega položaja pri počitku. Ali iate polge bolečin tudi spremenjen občutek ali mralvjinčenje p oteh delih roke in glave? Kljub vsemu bi moral naklofen le ublažiti te težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Oprostite za kasen odgovor.

Zanki kažejo za možnost, da gre za pritisk na živce nekje v vratu zaradi narave dela ali nepravilnega položaja pri počitku. Ali iate polge bolečin tudi spremenjen občutek ali mralvjinčenje p oteh delih roke in glave? Kljub vsemu bi moral naklofen le ublažiti te težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

vseeno hvala za odgovor. Delam 8 ur v pisarni za računalnikom.
Vmes sem bila na rtg slikanju, ki je pokazal 0,7 cm veliko polkrožno kalcinacijo v desni rami. Se lahko bolečina razvije po celi roki od tega?

Pa še nekaj, danes me je začela boleti še leva roka, posebej v rami, l+kjer je pa stanje bp. Tega si res ne znam več razložiti.

Mravljunčenja po rokah zdaj nimam več, sem ga pa imela pred dvema mesecema.
Čisto sem že obupana od te bolečine.

Hvala in lp.

Bolečine v desni roki se stopnjujejo, najbolj me boli v zapestju in prsti. Naredila sem krve preiskave in rezultati so: kalcij 2.5, fosfat 1.5 in S-A-fosfataza 0.84. Kaj povedo ti izvidi?
Je lahko vrednost fostata povišana zaradi jemanja naklofena?

Hvala ponovno in lp.

Spoštovani!

Bolečina lahko izžareva praktično po celi roki. Pogosto premine potem kar sama od sebe, ko kacilnacija ne povzroča več draženja kit in mišic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Bolečina lahko izžareva praktično po celi roki. Pogosto premine potem kar sama od sebe, ko kacilnacija ne povzroča več draženja kit in mišic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Vse to bi lahko bilo povezano z delom. Kalcinacija verejtno prispeva le manjši del k bolečini.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

S temi izvidi se pri tem ne da dosti pomagati. Če sta revbmatest in sedimentacija noramlna, potem ne gre za revmatoidni artritis, temveč za nek drug vzrok bolečin, ki pa ga ne upem uganiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za vaše odgovore.

Zaključila sem fizioterapije, ki so obsegale uz, tens in vaje. Stanje se počasi popravlja. Je pa fizioterapevtka opazila, da je vratne mišica na desni strani “zakrknila” in posledični imam zmanjšano moč desne roke. Kako dolgo traja, da se stanje mišice popravi? Glede na to, da sem desničarka, mi ni jasno, kako je lahko prišlo do tega. Fizioterapevtka pravi, da je to od poškodbe mišice s kalcinacijo.
Preden sem začela s fth, sem si doma grela desno ramo z infrardečo lučjo več kot pol ure. Je možno, da bi s tem “skurila” mišice?
Desna stran vratu je nekoliko otečena. Zdravnica mi je pogledala z uz in izključila kakršne koli težave s ščitnico, bezgavkami, slinavko… Je pa rekla, da je mišica nekoliko otečena. Zakaj mišica oteče?
Je možno, da bi šlo za mišično atrofijo?

Lp.

Spoštovani!

Zaradi motenj v prevajanju po žvicih v takem primeru so pogstoe tudi manjše srpemembe na mišcah. Postočno bi se moralo stanje popraviti v prvotno stanje. Mislim, da omenjeno gretje ni vplivalo na stanje. Mišica je otekla, če je vneta, ali če slabše deluje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

ponovno se obračam na vas. Težave kar ne minejo. Desna roka me še občasno boli, predvsem ponoči, najbolj v rami. Čutim tudi zategovanje na zgornjem delu roke od komolca do zapestja. Bolečina čez dan občasno izgine. Se mi pa pojavlja mravljinčenje ustnic in občasno tak čuden občutek na jeziku, kot eno zbadanje, mravljinčenje. Danes pa imam še obutek zategovanja mišic na levi strani obraza oz. od leve čeljusti prosti očesu. Je lahko to posledica stresa?
Moj zdravnik je mnenja da roka boli zaradi skolioze, ki jo imam, mene pa to ne potolaži.

Hvala in lp.

Spoštovani!

Težko pomislim na kaj drugega. Kaj pa mislite vi?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Še enkrat prosim za vaše mnenje.

Moje težave so poleg bolečin v desni roki sledeče:
– mravljinčenje ustnic
– čuden, mravljinčast, pekoč občutek jezika
– občasno nekontrolirano trzanje mišic po vsem telesu (predvsem rok in nog)
– občutek, da težko požiram, kot bi me dušilo
– občasno kakšno besedo težko povem, se mi zatika jezik (prej nikoli)
– občutek prazne glave
– utrujenost
– mrzle roke in noge (dlani se mi ne potijo, so zelo suhe)

Kaj bi to lahko bilo? Lahko gre za kakšno resno nevrološko motnjo ali kaj druga?

Hvala in lp.

Spoštovani dr., prosim za vaše mnenje na moj zgornji post.

Še to: sem bila pri svojem zdravniku, ki me je poslal v lab. za tsh – je torej mnenja, da bi lahko bila ščitnica in da težave z desno roko in ostale niso povezane, da gre za 2 ločeni zadevi.

Naj dodam, da me ob vsakem lažjem naporu bolita obe roki, tudi leva roka, po telesu pa čutim drhetnje, kot bi me zeblo, ampak me ne. Kot da se skozi tresem. Prav čuden občutek.

Je to lahko ščitnica? Nekako se ne morem otresti, da to le ni MS.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Očitno me je nekaj zmedlo med potrjevanjem in odgovorom.

Z določitvijo tsh-ja se bo približal odgovoru, kaj bi lahko bilo in kaj ne. Vaš gornji opis pa kaže skoraj bolj na možnost psihičnega ozadja dogajanja. Z uspešnim zdravljenjem npr. z antidepresivi bi lahko to tui potrdili, v primeru neuspeha pa je še vedno dovolj časa za razmiščjanje o drugih možnostih, od MS do akšne kronično poteajoče infecije ipd.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za vaš odgovor.
Danes sem dobila izvid tsh in je normalen (1,633). Moje počutje je pa še vedno zelo slabo. Od težav pri npr. obešanje perila, me roki tako bolita, da delo komaj dokonča. Po 10 stopnicah me mišice na nogah bolijo, kot bi pretekla maraton. Na nogah občasno čutim pekočo bolečino.
Naj dodam, da prestajam hud stres, velika življenjska prelomnica in upam, da so moje težave posledica le-tega. Lahko stres tako vpliva na telo, da ti dobesedno onemogoči že najlažja opravila? Da od stresa tako bolijo mišice?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Bi se morali pgolobljen opogovirit z zdavnikom, da se preveri, ali ja za težavami psihično ozdadje, ali ne. Na podlagi povedanega je težko z veliko prperičanostjo to potrditi, čeprav so tudi bolečinski sindromi lahko znak psihične motnje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izvid ortopeda in nevrologa je bp. Nevrolog pa priporoča pregled pri revmatologu. Ta teden sem opravila še krvne in urinske preiskave in vsi rezulati so bili ok razen:

K-Erci: 4,03
K-Ht: 0,359
SR: 38
U-Hemoglobin, poE: 1
U-Levkociti, po E: 1
U-Sediment: Eritrociti: 3, Levkociti: 5, bakterije: številne, epitelijske celice: malo.

Na kaj kaže ta izvid? Naj povem, da težav pri uriniranju nimam, me ne peče.
Skrbi me sr, je tako povišana lahko pokazatelj kakšne oblike revmatizma?

Hvala in lp.

Spoštovani!

Tolikšna sedimentacija lahko kaže na revmatično vnetje, npr. mišic, ali pa skleno revmo. Ni pa nujno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close