Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina v roki

Bolečina v roki

Spoštovani,
stara sem 31 let. že cca 3 leta občasno čutim bolečino v decni roki, v nadlahti, kot bi me ‘trgalo’, se pravi ne ob premiku roke. Najprej je bilo zelo občasno, ponavadi ko sem ležala, sploh ko sem ležala na levem boku. zadnje čase pa jo občutim pogosteje. Februarja meseca me je bolelo en teden skupaj, ne čisto ves čas, ampak tako, parkrat na dan nekaj časa. Sem bila pri zdravnici in ni mogla nič natančnejšega reči, je pa izključila revmo.
Ta teden me boli spet, vendar pa tokrat, za razliko od večinokrat prej, me ne boli samo od sebe, ampak ob premiku roke v določen položaj, pa tudi če na nadlahti pritisnem (malo pod ramo), čutim eno mesto, kjer čutim malo bolj bolečine. Niso pa to hude bolečine, ampak ravno toliko, da me moti in me malo ovira pri vsakdanjih opravilih. Ko pa je roka v mirovanju, pa tokrat ne boli.
Zanima me, kaj bi to lahko bilo. Ko sem bila takrat pri zdravnici, me je spraševala, če me boli, ko roko dvignem, pa sem rekla, da ne, ker me takrat ni. No tokrat pa me. Nekaj dni nazaj sem imela punkcijo gomolja ščitnice, kar naj bi bilo v 95 procentih nič nevarnega, ampak vseeno se bojim malo, zdaj se pa še za roko bojim, da ni tudi tam slučajno hujšega… Na kakšen pregled bi morala iti, da se to z roko malo razišče bolj (ultrazvok…?).
Hvala že vnaprej za vaš komentar.
Mojca

Spoštovani!

Več vzrokov je lahko za take bolečine. Med bolj verjetnimi gre za nekakšno vnetje kit, ali celo preneseno bolečine z druge strani mišice, torej iz rame. Zgolj na podlagi vašega opisa to težko rečem. V tem primeru bi morala pomagati zdravila proti bolečine. UZ bi edinole lahko pokazal vnetje ali raztrganino kite v rami, medtem ko v sami nadlahti težko. Vsaka druga najdba bi bila zgolj slučajna.

Ali vas boli ponoči?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Lahko bi bilo vnetje kite, saj se mi je potem, ko sem vam napisala prvo sporočilo, bolečina stopnjevala in se delno preselila tud v ramo in zadaj pri lopatici. Občutek imam, kot da imam celo desno stran tam okoli rame ‘trdo’. No še vedno pa čutim žarišče v nadlakti.
In ja, dejansko me bolj boli ponoči, čez dan se pa umiri. Par dni ponoči me je kar močno bolelo.
No, se pa zadeva umirja….
Tudi prej kdaj me je občasno bolelo zgolj ponoči, ko sem šla spat ali ko sem se ponoči zbudila, sploh pri ležanju na levem boku.
Lp

Spoštovani!

Zvečer vzemite zdravila. Mogoče bi pomagala fizioterapija z laserjem.

Ali opravljate kakšno delo, kjer veliko obremenjujete ramena oz. roke, ali jih držite v prisilnem položaju?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Meni je pri podobnih bolečinah v nadlahti prvi zdravnik z UZ ugotovil pretrgane kite,
drugi zdravnik pa capsulitis….tako, da še zdaj ne vem, kaj mi je. In pri tem je ostalo. Rame je ostalo trdo in zelo slabo ter boleče gibljivo.

Najbolj pa pomaga razgibavanje, in sicer plavanje dela čudeže.

Spoštovani,
res veliko delam za računalnikom, ampak to ne bo to.. .sem bila namreč na ultrazvoku ramena in je zdravnik odkril kalcinacijo in me napotil k ortopedu. Zanima me, glede na spodnji izvid, ali je težava resna ter ali se to da odpraviti, se mora jemati tablete (sprašujem zato ker načrtujem še eno nosečnost). Izvid se glasi:
‘Kita mišice supraspinatus je primerne širine, vendar nehogena, Ob pripenjališču je večja, nehomogena kalcinacija, velika do 25×8 mm. Infraspinatus je radiološko podobno spremenjen, ob pripenjališču je do 7 mm velika kalcinacija. Subdeltoidno ni videti povečane količine tekočine. Kita dolge glave bicepsa je primerne strukture, širine in poteka. Subskapularis je uz primeren. Akromioklavikularno ni videti posebnosti. Mnenje: Verjetno PAHS.

Zanima me tudi, ali se splača iti čimprej k ortopedu (torej privat), ali je to stvar, ki lahko tudi malo počaka. vsekakor bi želela čimprej se lotiti tega, vendar verjetno če se gre privat so potem tudi vse ostale nadaljnje zadeve plačljive?
Lp,
Mojca

Spoštovani!

Ne kaže na kašno večjo okvaro, tako da vam lahko lokalno blokado (anestetik) da tudi vaš zdravnik, če so bolečine nevzdržne in/ali prisotne tudi ponoči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Tudi jaz imam vprašanje glede bolečine v desni rami. Pojavila sem mi je kakih par dni nazaj. Nisem opazla, da bi kaj takega delala, da bi si lahko poškodovala ramo. Danes pa se je začela bolečina širit v vrat in v glavo. Sicer bolečina še ni močna, vendar imam občutek, kot da bi mi vrat na desni strani na čase hotel zatrdeti. Občasno me boli proti uhi, tak da še me uha boli, občasno pa po sredini zadnjega dela glave. Pazim pa tudi na gibe, ker me določeni gibi bolj bolj bolijo. Pravtako ponoči ne morem spati v vseh položajih. Mogoče bi lahko bil vzrok, da vedno nosim težji kovček v desni roki. Nevem, druge razlage nisem našla. Zdaj vzamem tableto proti bolečini. Ali mislite da je potreben obisk pri zdravniku? Kaj mislite da bi lahko bilo? Vneta mišica, nateg mišice…?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Lahko bi šlo za vnete kite, čeprav opis bolj kaže na težave zaradi vratu. Lahko so tudi tu razlog “zategnjene” mišice, ali pa spremembe na vratu v povezavi z daljšimi prisilnimi držami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close