Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečina v roki

Bolečina v roki

Pozdravljeni.

Pred nekaj dnevi se mi je pojavila polečina pod desno pazduho. Sklepam, da mi je (iz ne čisto znanega razloga) otekla bezgavka. Sedaj bolečina od tam izginja, vendar se širi v po roki navzdol in sicer tako: Ko roko stegnem se pojavi ostra bolečina na ozko določenem področju, manj kot centimeter široko, poteka od malo pod pazduho pa do malo preko komolca (na notranji strani roke). Če imam roko v nevtralnem ali skrčenem položaju, bolečine ni.
Skrbi me, ker se bolečina širi, pa ne vem točnega razloga zakaj. Edina posebna stvar, ki se je zgodila je, da me je en dan pred pojavom bolečine pod pazduho pičila osa v prst na isti roki. Prst se je medtem že pozdravil, bolečina pod roko pa še kak traja. Alergičen na pike nisem.
Je možno, da imam kakšno reakcijo na pik, ki bo minila? Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo? Rad bi zbral najprej nekaj informacij, preden zganjam paniko pri zdravnikih.

Hvala za odgovor,
Tomaž

Spoštovani Tomaž!

Lahko gre za navadno vnetno reakcijo (tedaj se lokalno pojavi tudi rdečina, koža je vroča, lahko peče, žari…). V tem primeru vam svetujem obisk izbranega zdravnika.
Gre lahko tudi za nateg mišice, oziroma preobremenitev ramenskega sklepa (na primer po košarki). Glede na opis, kdaj bolečina popusti, bi bila najverjetnejša prav ta razlaga. Bolečina lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov.
Če bi bila povečana bezgavka, bi jo morali, kot majhno kroglico zatipati.

Če se bo bolečina še nadaljevala, se še oglasite.

Asist. mag. Danica Rotar Pavlič, dr. med.

New Report

Close