bolečina v rokah
Pozdravljeni,
z rokami (mravljinčasti prsti) in neko cukanje po celih rokah je prisotno že kar nekaj časa, zadnje pol leta pa se je bolečina preselila pod desno lopatico, vrat in roki. Po obisku dragega manualnega terapevta je bilo dva meseca vzdržno, toda bolečina se je ponovno pojavila, tokrat še intenzivnejša.
Pri starosti 33 in poklicu računovodje je zadeva sila neprijetna, zato vas lepo prosim za odgovor.
Spoštovana,
bolečina pri Vas zelo verjetno izvira iz vratne in/ali iz prsne hrbtenice.
Priporočam Vam pregled in na osnovi tega odločitev o nadalnjem diagnostičnem postopku (rentgensko slikanje, elektromiografija, magnetna resonanca). Za učinkovito zdravljenje je potrebno najprej ugotoviti vzrok, ki povzroča težave.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani,
stara sem 47 let. Dvajset let sem opravljala dela tajnice /veliko tipkanja na mehanski pisalni stroj/, sedaj delam šest let v računovodstvu
/delo na računalniku/. Predvsem v spomladanskem času, ko se prične delo
na vrtu, ko je potrebno “pleti”, imam ponoči mravljinčaste prste na rokah,prav tako se mi pojavijo tudi krči v prstih in sami dlani, ki so
tako boleči, da se zbudim. Zatem skušam prste razmigati vendar rabim kar
nekaj časa, da ti krči izginejo oz. popustijo. Takrat mi prija, če dam
roke pod hladno vodo.Kakšno zdralvjenje oz. terapijo mi svetujete.
lep pozdrav
Spoštovana,
težave kot jih opisujete lahko povzroči stisnjenje medianega živca v zapestnem kanalu. Stanje se lahko ugotovi s kliničnim pregledom in elektromiografijo. Priporočam Vam pregled.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih