Najdi forum

Spostovani,

pred tremi tedni sem prvic po fitnesu obcutila bolecino v desnu rami, ki je cez nekaj dni izzvenela.
Nekaj dni po tem, sem se zopet zbudila z bolecino v rami, mislila sem, da sem pac tako spala. Ko sem opravljala krozne gibe z roko, sem obcutila mocno bolecino.
Ta je prav tako izzvenela v nekaj dneh.
Kasneje sem v fitnesu izvajala vajo “metuljcek” za prsne misice, kjer z obema rokama potiskas skupaj utezi.
Takrat sem obcutila bolecino. Rama me je bolela nekaj dni po tem.
V nedeljo, pa je bolecina postala neznosna.
Ob premikanju cele roke, sem obcutila bolecino v rami in sicer na sprednji strani tik pri pazduhi. Bolecina se siri v nadlaht do komolca. Roko zelo tezko premikam, sploh nazaj, ali nad glavo. Roke za hrbet ne morem dati, saj je bolecina neznosna. Ponoci me boli in se vcasih siri bolecina v zapestje, kot bi me trgalo po zapestju. Prav tako je obcutek v pregibu pri komolcu taksen, kot da bi imela “trdo” roko.
Spredaj pri pazduhi me rama boli na dotik.
Zanima me, kaj bi lahko bilo? Verjetno je to posledica vaje ki sem jo delala, mogoce vneta tetiva? Misica?
Hladim z ledom in hladnimi oblogami, mazem z hladilnimi kremami a ni nic boljse. Vzeti moram protibolecinsko tableto, da me bolecina vsaj malo popusti in da lahko ponoci spim.
Zelela sem oditi k fiziatru, da bi opravil terapijo, ki bi mi pomagala.
Kaj mi svetujete in kaj mislite da je narobe? Je mozna vneta misica, kita, tetiva?
Najvecja bolecina je spredaj na desni rami tik ob pazduhi. Boli me ze na dotik.
Najlepsa hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni!

Glede ne opisano se mi zdi najbolj verjetni vzrok bodisi tetiva dolge glave bicepsa bodisi velike pektoralne mišice, vendar je pri rami težko zanesljivo povedati, saj se bolečina, sploh v akutni fazi, rada prenaša in širi v druge regije.

Glede začetnega ukrepanja, mislim, da že pravilno ukrepate. Hlajenje, razbremenjevanje, protibolečinske tablete (Nalgesin, Naklofen, Brufen ipd.). Lekadol in Analgin ali Doreta/Zaldiar tukaj niso najboljši, saj nimajo toliko protivnetnega učinka.

Mislim, da z obravnavo preko fiziatra lahko samo pridobite. Fiziatri so zelo dobri pri postavljanju diagnoz s samim kliničnim pregledom, hkrati pogosto obvladajo ultrazvočni pregled in hkrati infiltracije, tako da je povsem možno, da vas bo fiziater lahko obravnaval od začetka do konca.

V kolikor ob sami fizioterapiji in zgoraj navedenih ukrepih stanje ne bi bilo boljše, mislim, da bi vsekakor potrebovala UZ pregled ter nato ukrepe na podlagi UZ. V kolikor ta ne bi bil poveden, ev. še MR oz. MR artrografijo.

Zaenkrat torej mirno, brez skrbi ob bolečini vzemite protibolečinsko tableto in se izogibajte aktivnosti, ki Vam povzročajo bolečine, ter počakajte na pregled. V kolikor pa bi v vmesnem času bilo kaj strašnega oz. bi v poteku mišic/tetiv opazila kakšno bulo, asimetrijo med stranmi – sum na pretrganje tetive, pa se lahko pri zdravniku oglasite že prej za hitrejšo obravnavo.

Z lepimi pozdravi,
Klemen Aleš Pilih

New Report

Close